Rareș Bogdan: Ciucă, prima șansă la președinție, dacă Guvernul va trece iarna cu bine

Rareș Bogdan: Ciucă, prima șansă la președinție, dacă Guvernul va trece iarna cu bine

Europarlamentarul Rareș Bogdan susține că PNL mizează pe Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale, însă acesta nu este singura opțiune a partidului.

Rareș Bogdan susține că premierul are prima șansă la alegerile prezidențiale din 2024 FOTO: Facebook

„Nu pot să spun acest lucru. Pot să spun că este premier și pot să asigur că are tot sprijinul PNL, care e în spatele dânsului. Dacă va fi cel mai bine poziționat și își va dori, și vom avea o confruntare prezidenațială stânga - dreaptă sau cu AUR, USR, alți candidați, PNL mizează inclusiv pe domnul Nicolae Ciucă. Dar nu este singura opțiune” , a precizat prim-vicepreședintele PNL la DcNews.

Rareș Bogdan a precizat că PNL va alege candidatul la prezidențiale în funcție de încrederea de care se bucură candidatul și de modalitatea de relaționare pe plan intern și internațional. Europarlamentarul susține că Nicolae Ciucă are toate șansele de a cuceri președinția dacă reușește să treacă cu bine iarna și scoate executivul într-o situație de stabilitate în primele luna mai a anului viitor.

 „Este simplu. În funcție de încrederea de care se bucură, de profilul candidatului, de modalitatea în care relaționează și internațional, și intern. Dacă Nicolae Ciucă trece iarna cu bine, și prin furtuna care se apropie, și scoate acest Guvern și România într-o situație de stabilitate în aprilie-mai, se înscrie fără nicio problemă la prima șansă de a cuceri președinția, de la mare distanță” , susține acesta.

În ceea ce privește posibilitatea ca PSD să susțină la alegerile prezidențiale candidatul PNL, Rareș Bogdan susține că social-democrații nu vor renunța la alegerile prezidențiale.

„Nu cred că PSD va renunța. PSD are un activ numeros, oaste serioasă, care vine din spate și pune presiune. Deci, cu siguranță, PSD va avea candidat la președinție” , susține prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan susține că în turul doi ar putea ajunge candidații din partea PNL și PSD, iar bătălia va fi una cruntă.

„Sunt convins că vom putea avea o dezbatere de idei, nu vom avea păruială de tip 2004 sau 2014. Cred că vom fi scuturați serios și țintuiți din alte părți, de pe extreme. Chiar dacă în turul doi vor ajunge candidatul PNL și candidatul PSD, bătălia până acolo va fi extrem de cruntă, dominată de agresivitate verbală”, a declarat Rareș Bogdan la DCNews.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...