Rareș Bogdan despre David Sassoli: un mare înțelept

Rareș Bogdan despre David Sassoli: un mare înțelept

Rares Bogdan, șeful Delegației EPP România din Parlamentul European, îl numește pe David Sassoli „un mare înțelept”.

„Avea o logică imbatabilă, știa să cumpănească problemele spinoase cu o înțelepciune rară. Au fost multe situații în care echilibrul său a fost salvator, mai ales dificultățile legate de deciziile în privința actelor normative legate de pandemie. Un mare înțelept. A fost un om de la care aveai ce să înveți, pentru că reușea să facă să lucreze împreună inima sa mare și creierul extrem de rațional. Nu în ultimul rând, a fost un mare european. Iubea bătrânul continent cu ardoarea unui italian și pragmatismul unui neamț și ținea mult la consolidarea eurosistemului”, a declarat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul liberal a adăugat că moartea lui David Sassoli „este o pierdere nu doar pentru Popularii Europeni, ci pentru toți politicienii care iubesc cu fapte, nu doar cu vorbe, UE”.

Rares Bogdan: Ho appreso della scomparsa del presidente Sassoli. Talvolta ci lamentiamo che all’Europa manca il suo leadership, però questo c’è. Peccato che ci rendiamo conto del valore dell’altro quando ci manca. Un pensiero per David Sassoli, giornalista e politico, gentile, determinato, uomo di idee radicate nel pensiero e nella lungimiranza dei padri fondatori. Un grande esempio di italianità e di europeismo! Arrivederci presidente !


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...