Rareș Bogdan despre fuziunea cu ALDE, PMP și coalizarea forțelor de Dreapta

Rareș Bogdan despre fuziunea cu ALDE, PMP și coalizarea forțelor de Dreapta

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a declarat pentru Bugetul.ro. că, deja, la nivel local, există majorități făcute cu ALDE – fie că este vorba de consilii județene, fie de consilii locale.

De asemenea, Rareș Bogdan a dezvăluit că PNL intenționează să fuzioneze și cu PMP, cu care este în discuții avansate, dar și cu Dreapta Liberală, partidul lui Viorel Cataramă, și el fost liberal membru PNL.

Întrebat dacă fuziunea cu ALDE nu va afecta imaginea liberalilor, liderul PNL a precizat că imaginea va fi creată la finele acestei guvernări cu PSD. În opinia lui Rareș Bogdan, Guvernarea PNL-PSD va fi crucială pentru viitorul ambelor formațiuni. Dacă Guvernul PNL-PSD va eșua, „va fi greu de estimat cum va arăta și PNL, dar și celălalt partid mainstream, PSD”.

Rareș Bogdan: Avem majorități, avem 5 locuri în țară, inclusiv – unul dintre cele mai importante – Vrancea, unde majoritățile sunt făcute cu ALDE, în consilii județene sau consilii locale.

De asemenea, să nu uităm că ei sunt, totuși, plecați din PNL. A existat o decizie, iar ei au plecat cu Tăriceanu, într-o guvernare. La bază, sunt toți membri PNL, foști deputați PNL, senatori, membri PNL și e normal să adunăm toate forțele politice de Dreapta, non-extremiste, alături de noi.

Pentru noi a fost o chestiune determinantă faptul că Tăriceanu nu mai e în ALDE. Cu toate pozițiile lui din ultimii ani, a fost, totuși, președinte al PNL și premier. A fost mai mulți ani, în ăștia 30 de ani, în PNL decât în afara lui.

O să-i luăm pe toți, și pe cei din PMP. O să coalizăm toate forțele, inclusiv micuțul partid al lui Cataramă. Tot ce a plecat din PNL e absolut normal să revină la matcă. E un moment de reconstrucție.

Rareș Bogdan: „Dacă guvernăm și vom face lucruri în ăștia doi ani, nu va mai conta nimic”

Rareș Bogdan: Imaginea ne-o facem singuri. Nu contează nimic altceva decât guvernarea. Dacă noi guvernăm cum trebuie, niciun om și niciun partid nu ne vor afecta imaginea. Contează strict, cele 24 de luni – ianuarie 2022-decembrie 2023. Să facem exact ce am promis în urmă cu doi-trei ani în campaniile electorale sau am ratat un moment istoric. Simplu! Restul nu contează, persoanele nu contează. Nu există lideri providențiali care să influențeze, în momentul ăsta în România, decisiv, o forță politică. Există doar proiecte. Dacă proiectul pe PNRR dacă, absorbția celor 80 de miliarde de euro va reuși, dacă reușim să recuperăm și o parte din cele 12,4 miliarde de euro rămase din exercițiul anterior, dacă reușim să implementăm și să finanțăm programul „Anghel Saligny”, cu cele 50 de miliarde de lei, pentru zona rurală, atunci, cu adevărat, se va simți ceva.

Dacă reparăm greșelile din legislație, dacă rezolvăm problema competitivității și profesionalismului în instituțiile de stat, dacă reușim să avem o chestiune normală în ceea ce înseamnă pensiile, pentru că nu putem continua cu pensii speciale. Pensiile trebuie plătite toate pe contributivitate. E un deziderat pe care trebuie să-l rezolvăm. Cătălin (n.r. – Predoiu, ministrul Justiției), săracul, s-a trezit cu un bolovan în brațe, generat de nenumărate sentințe judecătorești, pe care nu le poți ignora, nici nu le poți eluda, nici nu le poți minimiza. Totul ține de guvernare. Dacă guvernăm și vom face lucruri în ăștia doi ani, nu va mai conta nimic. Oamenii vor spune că a meritat și această alianță nefirească (n.r. – PSD-PNL), că a meritat să stăm la masă cu cei care ne-am bătut ani în șir, cel puțin, în ultimii 7 ani violent, că ne batem de 30 de ani. Nu mai contează nimic altceva decât responsabilitatea guvernării. Dacă nu reușim să furnizăm o bună guvernare, dacă eșuăm, atunci va fi greu de estimat cum va arăta și PNL, dar și celălalt partid mainstream, PSD.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”