Rareş Bogdan despre guvernarea cu UDMR: „Le recomand să repete în fiecare dimineaţă articolul 1 din Constituţie”

Rareş Bogdan despre guvernarea cu UDMR: „Le recomand să repete în fiecare dimineaţă articolul 1 din Constituţie”

Spre deosebire de mulţi dintre colegii săi care ar prefera o guvernare alături de PMP şi UDMR, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, pentru StiriDiaspora, că nu vrea să audă de o alianţă cu oamenii lui Kelemen Hunor. Liderul liberal preferă în schimb o asociere cu USR, însă le recomandă politicienilor conduşi de Dan Barna să o lase mai uşor cu criticile la adresa PNL, căci vor trebui să se aşeze la aceeaşi masă în curând.

"Am un respect deosebit pentru populaţia de etnie maghiară. Consider că sunt cetăţeni oneşti, dar pentru liderii UDMR cred că repetarea dimineaţă după ce-şi fac sfânta rugăciune şi îşi beau cafeaua a articolului 1 din Constituţie ('România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil' - n.r.) ar fi un atu. Nu mi-i doresc la guvernare, îmi doresc mai repede PMP şi USR. Suntem PNL şi ne vom ocupa de cetăţenii României, indiferent de etnie. Aşa cum Ilie Bolojan, Emil Boc, Florin Oancea sau alţi primari din oraşele unde sunt comunităţi importante de maghiari, nu a existat nici o diferenţă în administrarea oraşelor cu privire la străzile sau casele unde locuiesc etnici maghiari. Emil Boc a fost acelaşi primar pentru maghiari şi pentru români, Ilie Bolojan a făcut la fel, de asemenea, Daniela Câmpean la Sibiu e acelaşi preşedinte de Consiliu Judeţean la Sibiu şi deopotrivă se comportă şi cu saşii şi cu romii şi cu evreii, cu maghiarii şi cu români. Cred că chestiunile etnice ar trebui să dispară într-o Europă în care etnicitatea nu mai contează", a declarat Rareş Bogdan.

De asemenea, Rareş Bogdan a precizat că el nu va lansa atacuri către "colegii din USR", însă s-a declarat deranjat de atacurile venite dinspre ei.

"Nu-i înţeleg de ce fac acest lucru pentru că mai devreme sau mai târziu vor trebui să se pună la masă cu noi pentru a construi o guvernare puternică. Nu voi spune că îi prefer pe unii sau pe alţii, dar în jurul PNL şi în parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis se va realiza viitoarea guvernare. Cred că atât PMP, cât şi USR pot să aibă un rol important în această guvernare. Dar cred că o parte dintre colegii din USR ar trebui să fie mai rezervaţi în a lansa atacuri care de multe ori sunt mai virulente decât cele venite dinspre PSD. Nu veţi vedea atacuri pornite dinspre PNL spre USR. În schimb, de câteva săptămâni bune încasăm atacuri sub centură şi nefondate din partea unor lideri care consideră că dacă se urcă pe un elefant pot să îşi crească foarte mult căpriţa. E mai greu", a afirmat Rareş Bogdan, citat de podul.ro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Așa o fi?

4 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …