Rareș Bogdan îi cere premierului Dăncilă să facă alte propuneri pentru funcția de comisar european

Rareș Bogdan îi cere premierului Dăncilă să facă alte propuneri pentru funcția de comisar european

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan i-a cerut, luni, prim-ministrului Viorica Dăncilă să facă alte propuneri pentru funcţia de comisar european din partea României, adăugând că potrivit informaţiilor pe care le deţine, Rovana Plumb sau Dan Nica nu ar avea şanse să obţină un portofoliu, transmite Agerpres.

„În această dimineaţă am primit informaţii extrem de importante de la Bruxelles legate de cele două candidaturi pe care România le-a propus pentru poziţia de comisar european. Informaţiile sunt extrem de grave atât pentru constituirea Comisiei, dar şi pentru imaginea României, pentru că şansele ca unul dintre cei doi, doamna Plumb sau domnul Nica, să ajungă comisar european sunt egale cu zero. Mai mult, în acest moment, România este singura ţară care a făcut propuneri inacceptabile. O somăm pe doamna Viorica Dăncilă, încă premier al României, să treacă de îndată la alte propuneri, să facă alte propuneri. O altă propunere acceptabilă pentru Bruxelles, acceptabilă pentru România, care să întrunească votul majorităţii”, a arătat el într-o declaraţie susţinută la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Totodată, a apreciat că este foarte important ca Viorica Dăncilă să discute cu preşedintele Klaus Iohannis despre propunerile pentru funcţia de comisar european din partea României.

„De asemenea, suntem absolut convinşi că nu s-a consultat în aceste două propuneri făcute cu preşedintele României şi considerăm că – pentru că e vorba de comisarul din partea României, nu al PSD, nu al ALDE, nu al doamnei Dăncilă – este foarte important să aibă o discuţie cu preşedintele României vizavi de această propunere”, a adăugat el.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 De citit...

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 „Abia aștept să vă arăt tot”

5 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor