Rareş Bogdan: În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

Rareş Bogdan: În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

Europarlamentarul Rareş Bogdan a susţinut, la postul B1 TV, că în multe zone rurale oamenii nu respectă măsura izolării la domiciliu, crescând astfel şansele de răspândire a coronavirusului, context în care a cerut intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor.

"Aş vrea ca Jandarmeria şi Poliţia să înţeleagă că în unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Nu înţeleg ce le mai lipseşte jandarmilor, după ce preşedintele a instituit stare de urgenţă, ce le mai lipseşte poliţiştilor. Azi am vorbit cu 15 primari liberali, care mi-au spus că nu fac faţă, că oameni veniţi din diaspora nu respectă izolarea. Îl rog pe Marcel Vela să-şi pună în acţiune toţi miliţienii din minister. Pentru prima dată în istoria României, zona rurală e mai indisciplinată decât zona urbană. Bucureştiul e exemplu, exemplu în marea majoritate a zonelor. Cluj, Iaşi, Timişoara, Braşov sunt exemple de corectitudine şi disciplină. Culmea, noi, care am învăţat să respectăm satul românesc, am ajuns să ne uităm să nu ne vină să credem ce se întâmplă în satul românesc, unde nu se respectă autoizolarea", a declarat Rareş Bogdan.

Liderul PNL a avut un mesaj şi pentru românii din Diaspora care intenţionează, în ciuda mesajelor transmise de autorităţi, să revină acasă de Paşte: "Nicio ţară din lume nu-şi închide porţile în faţa propriilor cetăţeni. Dar tot ţine de reguli. Îi rog pe fraţii noştri să respecte statul român şi regulile sale şi când intră să respecte regulile întocmai: carantină şi autoizolare".

"Dacă se demonstrează că la achiziţiile de echipamente în regim special se întâmplă afaceri, sau dacă sunt companii avantajate în detrimentul altora, atunci cer ca procuratura să intervină, că ar fi extrem de grav ca cineva să facă averi pe astfel de chestiuni. Sistemele de informaţii trebuie să protejeze avutul unei ţări. Cred că sistemul de intelligence trebuie să protejeze bunurile statului, cetăţenii, instituţiile, ca diverşi băieţi deştepţi să nu se ocupe cu sifonatul banilor. Am încredere că acest lucru se va întâmpla şi astfel de băieţi deştepţi vor fi îndepărtaţi urgent. Mi se pare extrem de grav că încă există suspiciuni cu privire la neaprovizionarea unor spitale, dar, în acelaşi timp, aş vrea să se uite fiecare medic şi la mangementul pe care-l are acel spital, nu doar să se uite la Ministerul Sănătăţii sau spre Comitetul de urgenţă", a precizat Rareş Bogdan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...