Rareș Bogdan: Mărirea pensiilor cu 16%. Dacă nu se găsește resursa bugetară, Câciu să plece acasă

Rareș Bogdan: Mărirea pensiilor cu 16%. Dacă nu se găsește resursa bugetară, Câciu să plece acasă

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, anunţă că liberalii îşi doresc o creştere a pensiilor cu 16%, după ce social-democraţii au anunţat o creştere cu zece procente.

Iată ce a declarat Rareş Bogdan la Realitatea Plus, după ce a fost întrebat despre vocile din PNL care au pus la îndoială existenţa banilor pentru mărirea pensiilor, chiar şi cu 10%, aşa cum a anunţat PSD.

"Nimeni din PNL nu uită de problemele românilor. Le cunoaştem! Vrem ca bunicii noştri, părinţii noştri, oamenii care au lucrat o viaţă, să fie răsplătiţi şi să aibă o viaţă mai bună. Colegii mei doar au întrebat, pentru că noi nu deţinem Ministerul Finanţelor pentru a şti cum arată resursa bugetară în acest moment, ce se întâmplă dacă România are bani suficienţi pentru a creşte pensiile până la procentul fixat prin lege. Procentul fixat prin lege este 40%. Noi am crescut cu 14% în Guvernul Ludovic Orban, şi cu 10% în Guvernul Ciucă. Suntem obligaţi să mergem pe lege, deci mai e un procent de 16% care nu este încă acoperit.

Noi am întrebat responsabil: Domnule Câciu, avem bani? Pentru că dacă avem bani pentru mărire cu 10%, înseamnă că avem şi pentru 16%, nu e mare problemă. Haideţi să creştem pensiile în mod corect, să fim responsabili faţă de români. De asemenea, haideţi să îi ajutăm pe investitori, pe cei cu microintreprinderi, haideţi să fim responsabili şi să sprijinim capitalul românesc", a transmis Rareş Bogdan.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, înţepat: Se împrumută la dobânzi duble faţă de Cîţu

"Şi de asemenea, haideţi să recunoaştem că ne împrumutăm pe nişte dobânzi foarte mari. În momentul acesta, domnul Câciu negociază mai prost decât domnul Cîţu. În momentul ăsta, România se împrumută cu 8,75%, cel mai mare procent de împrumut pe care îl are o ţară din Europa. Să ne răspundă domnul Câciu de ce se împrumută România cu aproape 9% şi de ce nu ca pe mandatul domnului Cîţu, când aveam dobândă negativă sau de cel mult 3%. Ţinem minte retorica domnului Câciu din opoziţie, când spunea că domnul Cîţu se împrumută la dobânzi foarte mari. În regulă. În momentul ăsta, domnul Câciu se împrumută cu dublul dobânzii la care se împrumuta domnul Cîţu când era criticat", a mai declarat Rareş Bogdan.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /