Luni, în fața Congresului seniorilor, Rareș Bogdan a menționat că „PNL s-a căsătorit din interes cu PSD”, chiar dacă înainte de alegerile din 2020 a atacat virulent partidul condus de Marcel Ciolacu.

„Știu că unii dintre voi sunt supărați. Dumneavoastră v-ați căsătorit din iubire, noi ne-am căsătorit din interes. Nu îi iubim pe socialiști, mă îndoiesc că ei ne iubesc”, a spus Rareș Bogdan.

La ultima întâlnire de la Vila Lac, din luna aprilie, europarlamentarul Vasile Blaga le-a transmis colegilor că unii liberali au ajuns să fie percepuți drept „ospătarii PSD”.

„Mă îndoiesc că dacă nu era războiul din Ucraina și nu era PNRR, și criza energetică lucrurile, probabil, arătau altfel. Nu cerem decât respect, poate nu ar fi rău să mergeți pe Kiseleff, să îi învățați pe cei care spuneau alaltăieri seară la Iași că trebuie călcați liberalii pe cap că ar trebui să fie mai respectuoși cu noi. Avem răbdare multă, dar la un moment dat se închide răbdarea și atunci știm să stăm în picioare așa cum am stat 148 de ani”, a fost poziția lui Rareș Bogdan.