Rareș Bogdan: Nicolae Ciucă este o propunere de premier/Trebuie să avem Guvern până la începutul anului

Rareș Bogdan: Nicolae Ciucă este o propunere de premier/Trebuie să avem Guvern până la începutul anului

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a confirmat, marți seară, că Nicolae Ciucă este una dintre propunerile partidului pentru funcția de premier și a transmis că în cadrul întâlnirii cu președintele Klaus Iohannis nu s-au discutat portofolii de miniștri, ci doar strategia de formare a majorității parlamentare și constituire a noului guvern.

Rareș Bogdan a mai declarat că viitoare coaliție de guvernare se bazează pe cei 16 parlamentari ai minorităților și că viitorul Executiv ”trebuie să fie funcțional până la intrarea în anul următor”:

  • Ne bazăm pe cei 16 parlamentari ai minorităților, deci vom avea o majoritate de 260 de parlamentari. Nu am discutat de portofolii.
  • Am dori ca pe 21 noul Parlament să fie investit, urmând ca până de Crăciun să fie audierea miniștrilor. Trebuie să avem un guvern funcțional la intrarea în anul următor. Nu trebuie să uităm că suntem în pandemie. Avem foarte multe infectări, iar România trebuie administrată. Urmează și campania de vaccinare.
  • Premierul trebuie neapărat să colaboreze cu ministerul Justiției, Finanțelor, Fondurilor Europene, ministerul Transporturilor este foarte important, ministerul Energiei și Economiei, și Agriculturii, Cultura, ministerul Sănătății este și el cheie. Trebuie să discutăm nu atât partidul care ia ministerul, ci oamenii care vin la ministerele respective. Urmează trei ani de costrucție și un an cu 4 rânduri de alegeri.
  • Avem promisiuni legate de pensii speciale, două tururi de scrutin, descentralizare.
  • (Întrebat fiind dacă va fi viitorul ministru de Interne, n.red.) De ce? Mă vedeți mai hotărât? Eu sunt europarlamentar, sunt șeful delegației, sunt lucruri extrem de importante. Sigur că ce îmi va cere partidul voi face, eu sper ca și pe Marcel să îl vedeți în cabinet.
  • (Întrebat fiind ce se va întâmpla cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, căruia mai multe asociații de magistrați i-au cerut demisia, n.red.) Domnul ministru Predoiu este echilibrat, rațional, pro-occidental. Nouă ne trebuie oameni care sunt adepți ai dialogului. Domnul ministru Predoiu este un om cheie în PNL și se înțelege foarte bine cu domnul președinte”, a declarat Rareș Bogdan, marți seară, după întâlnirea cu liberalii și președintele Klaus Iohannis.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...