Rareș Bogdan: Pensiile speciale au ajuns vaca de muls a căpușelor politice!

Rareș Bogdan: Pensiile speciale au ajuns vaca de muls a căpușelor politice!

Guvernul PNL trebuie să acopere un deficit enorm, adică faptul că țara are cheltuieli bugetare cu mult mai mari decât veniturile, și asta în plină pandemie, când sistemul medical este supus la presiuni infernale. Pensiile speciale au devenit cea mai la îndemână vacă de muls a căpușelor politice.

Politicienii cocoțați pe proiectul PNL de pulverizare a pensiilor speciale sunt de două feluri: unii cu realizări politice/profesionale la nivelul cercului de sudură de la Casa Pionierilor, alții cu experiențe macro: distrugerea economiei. Și unii și ceilalți sunt îngrijorați de faptul riscă să rămână de căruță, deoarece liberalii, guvernând în plină pandemie, au vizibilitate maximă. Cum n-au de gând să facă parte din cor, ci se visează primadone, lansează aproape zilnic variante de rezolvare a problemei pensiilor speciale, după ce CCR-Dorneanu a blocat legea.

 Și nu o fac acasă, să-i felicite soțiile, ci public, la ore de mare audiență, sau pe rețelele de socializare, ordonând trolilor să le distribuie masiv minciunile. Cu săbiuța scoasă, cu limba asemenea, haimanalele parazitează un subiect care, în campania electorală de acum un an, li s-a părut a fi exotic.

Ce se petrecea în primăvara lui 2019: acești domni priveau siderați către PNL, care luase taurul de coarne și se decisese să pulverizeze pensiile speciale. Martor mi-e Dumnezeu, nu pentru a câștiga alegerile, ci deoarece așa era corect. Oare se îndoiește vreun român (unul care nu beneficiază de o asemenea pensie, ci e condamnat la contributivitate) că schimbarea acestui sistem infect este un act de reparație morală, obligatoriu, o datorie? Nu se îndoiește. Exact asta le-a scăpat unor nesimțiți care au considerat pensiile speciale doar o vacă de muls voturi. Ticăloșii se străduiesc din răsputeri să convingă populația că demersul PNL nu a fost sincer și sugerează oamenilor inclusiv abordarea: ați stat la coadă la vot pentru pensiile speciale, și iată, și-au bătut joc!

 Chiar așa?? Asta a mobilizat lumea masiv către urne, sau speranța că un grup infracțional organizat va fi măturat din zona de decizie?

Propaganda odioasă este tot ce le-a mai rămas, nu e greu să le înțelegi trăirile. Din momentul în care soluția va putea fi aplicată, sunt convinși că au pierdut bătălia politică. În loc să se mobilizeze și să voteze amendamentul PNL privind impozitarea la sânge, având, astfel, șansa unei reabilitări, politrucii se laudă cu soluții, uitând cine a nășit pensiile speciale. Scopul este simplu: amânarea chestiunii până la toamnă, când e posibilă organizarea alegerilor locale, pentru a se cățăra și mai puternic pe subiect, după principiul „mamă, ce mai tropăim!”. Dacă doreau să rezolve pensiile speciale rapid nu trânteau proiectul impozitării, nu-l blocau, nu-l doseau! Îl considerau un act de dreptate, nu o oportunitate.

 Pentru a-și credibiliza atitudinea, acești profesioniști ai bacanalelor mioritice aruncă în spațiul public teme ușor de înghițit de către oamenii mai neinformați. De pildă: „nu mai luați credite externe, tăiați pensiile”! …Ce ipocrizie! Guvernul trebuie să acopere un deficit enorm, adică faptul că țara are cheltuieli bugetare cu mult mai mari decât veniturile, și asta în plină pandemie, când sistemul medical este supus la presiuni infernale. Iar a pune semnul egalului între guvernarea trecută, care s-a împrumutat masiv pentru a încerca să-și cumpere liniștea, și cea actuală, care a găsit visteria goală, este o mizerie.

 Altă temă ticăloasă, întreținută pentru un parfum de credibilitate, este legată de temerile legate de pandemie – se stimulează neîncrederea în violența virusului, de pildă, prin teorii ale conspirației de o grandoare criminală și de o debilitate incredibilă. Pe un psihic colectiv labil din cauza restricțiilor impuse de pandemie, aceste teorii sunt o otravă cumplită, care frăgezesc mentalul populației tocmai pentru a-i planta în minte acuzații la adresa PNL. Iată alta: ați știut că CCR vă blochează legea, dar ați mințit! …Nu, n-am mințit. Am știut că ne așteaptă infernul, dar aveam o datorie. Dacă înaintașii noștri s-ar fi dat în spate din fața năvălitorilor, pe considerentul că sunt prea mulți, că e prea greu, azi vorbeam altă limbă.

 În ciuda tuturor, o spun din nou: pensiile speciale nu sunt un subiect, ci foaie de parcurs. Iar manipulările grotești, jocul cu nervii cetățenilor, tentativele crunte de decredibilizare a sincerității demersurilor PNL au o singură miză: să paraziteze o nenorocire. Însă… știți vorba aia: armata-i lungă!, scrie Rareș Bogdan într-un text publicat de un ziar central.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Așa o fi?

3 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

4 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina