Rareș Bogdan: PNL nu are mandat să accepte rotativa în negocierile cu PSD

Rareș Bogdan: PNL nu are mandat să accepte rotativa în negocierile cu PSD

Echipa de negociere a ​PNL nu are mandat să accepte, în discuțiile cu PSD, varianta unui schimb periodic la șefia guvernului, susține Rareș Bogdan, precizând că liberalii merg pe varianta unui premier PNL.

„Noi am primit un mandat pentru niste negocieri care pot fi oricând blocate dacă nu ne înțelegem. (...) Nu avem mandat să discutăm rotativa. (...) Chestiunea primului premier PSD e exclusă, la fel UDMR. PNL merge pe varianta unui premier liberal”, a declarat Rareș Bogdan.

Liderul PNL a spus că nu se pune nici problema unui prim-ministru independent.

Din discuțiile cu PSD, Bogdan a calificat ca fiind „o propunere interesantă cu Ministerul Familiei”. „Noi am cerut un minister pentru Diaspora”, a spus el, precizând că dacă se vor accepta aceste propuneri personalul ca veni de la ministerele Muncii și de Externe.

PNL, PSD și UDMR negociază în aceste zile pentru formarea noului Guvern. Subiectul premierului este deocamdată blocat, reprezentanții celor trei partide discutând despre programul de guvernare și capitolele sensibile ale acestuia, cum ar fi justiția sau finanțele, unde viziunile sunt diferite.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia