Rareș Bogdan: PNL nu are mandat să accepte rotativa în negocierile cu PSD

Rareș Bogdan: PNL nu are mandat să accepte rotativa în negocierile cu PSD

Echipa de negociere a ​PNL nu are mandat să accepte, în discuțiile cu PSD, varianta unui schimb periodic la șefia guvernului, susține Rareș Bogdan, precizând că liberalii merg pe varianta unui premier PNL.

„Noi am primit un mandat pentru niste negocieri care pot fi oricând blocate dacă nu ne înțelegem. (...) Nu avem mandat să discutăm rotativa. (...) Chestiunea primului premier PSD e exclusă, la fel UDMR. PNL merge pe varianta unui premier liberal”, a declarat Rareș Bogdan.

Liderul PNL a spus că nu se pune nici problema unui prim-ministru independent.

Din discuțiile cu PSD, Bogdan a calificat ca fiind „o propunere interesantă cu Ministerul Familiei”. „Noi am cerut un minister pentru Diaspora”, a spus el, precizând că dacă se vor accepta aceste propuneri personalul ca veni de la ministerele Muncii și de Externe.

PNL, PSD și UDMR negociază în aceste zile pentru formarea noului Guvern. Subiectul premierului este deocamdată blocat, reprezentanții celor trei partide discutând despre programul de guvernare și capitolele sensibile ale acestuia, cum ar fi justiția sau finanțele, unde viziunile sunt diferite.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

3 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Vlasov juca milioane euro din banii Camerei de Comerț la cazinou. Cămătarii îi „susțineau” pierderea