Rareș Bogdan: Problema este că funcționarii români au raportat greșit situația în scandalul compensațiilor pentru fermieri

Rareș Bogdan: Problema este că funcționarii români au raportat greșit situația în scandalul compensațiilor pentru fermieri

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a comentat subiectul compensațiilor insuficiente primite de fermierii români, din partea Uniunii Europene.

„În primii 20 de ani după Revoluție, politicienii dădeau vina pe greaua moștenire. După ce au intrat în Uniunea Europeană, politicienii români au găsit un nou țap ispășitor pe care să arunce năduful și să încerce să explice nerealizările și lipsa de performanță la nivel național, și anume Bruxelles-ul. Acum nu mai există greaua moștenire, ci „marele bau-bau” - Bruxelles-ul, funcționarii europeni și tot așa. Eu vreau să le spun românilor și dumneavoastră că fără Bruxelles-ul ăsta pe care îl înjură unii și îl blamează, România ar intra în faliment.

Fără subvențiile directe pe care le primește fiecare fermier, în condițiile în care avem peste 840.000 de fermieri români, aceștia ar avea o problemă uriașă. România oferă Bruxelles-ului mult mai puțin decât primește, în timp ce, în Germania, situația e invers”, a spus Rareș Bogdan, în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3-CNN.

„Sigur că fermierii români aveau nevoie, potrivit calculelor, de peste 200 de milioane. Suma la care s-a făcut referire inițial a fost de 500 de milioane, iar azi dimineață am fost la Manfred Weber, președintele celui mai puternic grup europarlamentar, solicitându-i să venim cu o poziție adresată Comisiei Europene pentru ca suma să crească pentru că nu rezolvă problema.

Eu nu vreau să fie nici demisii și nici să acuz pe cineva. Problema mea este că funcționarii, exact ca în cazul ordonanței care permite OMV să sfideze statul și să nu plătească taxa de solidaritate, au trimis niște raportări care au o problemă. Acel cineva care a făcut asta este păstorit de altcineva. Funcționari din Ministerul Agriculturii trebuie să ne spună. (...) La Bruxelles dacă trimiți oameni incapabili să negocieze și să prezinte argumente... poate există unii care au probleme cu România, dar sunt mult mai puțini decât vă închipuiți. Majoritatea ascută argumentele. Eu nu știu cine a prezentat cifrele. Eu nu știu de ce România ia doar 10 milioane, dar are nevoie de 220. E rușinos că am primit doar 10 milioane”, a continuat europarlamentarul PNL.

„În primii 20 de ani după Revoluție, politicienii dădeau vina pe greaua moștenire. După ce au intrat în Uniunea Europeană, politicienii români au găsit un nou țap ispășitor pe care să arunce năduful și să încerce să explice nerealizările și lipsa de performanță la nivel național, și anume Bruxelles-ul. Acum nu mai există greaua moștenire, ci „marele bau-bau” - Bruxelles-ul, funcționarii europeni și tot așa. Eu vreau să le spun românilor și dumneavoastră că fără Bruxelles-ul ăsta pe care îl înjură unii și îl blamează, România ar intra în faliment.Fără subvențiile directe pe care le primește fiecare fermier, în condițiile în care avem peste 840.000 de fermieri români, aceștia ar avea o problemă uriașă. România oferă Bruxelles-ului mult mai puțin decât primește, în timp ce, în Germania, situația e invers”, a spus Rareș Bogdan, în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3-CNN.


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka