Rareș Bogdan: Propunerea noastră de premier este Florin Cîțu, nu există altă decizie

Rareș Bogdan: Propunerea noastră de premier este Florin Cîțu, nu există altă decizie

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat marți după votul la moțiunea de cenzură, că ”propunerea noastră de premier este Florin Cîțu, nu există altă decizie”. Mai mult, el a spus că decizia CCR din martie 2020 permite PNL să meargă din nou cu Cîțu ca propunere de premier.

”În decizia CCR este o chestiune clară. Nu interzice prezența noastră cu Cîțu la Cotroceni, ci spune că trebuie să ne prezentăm la Cotroceni cu o majoritate. Discutăm, începem negocierile. Nu avem scenarii excluse”, a spus Rareș Bogdan.

Întrebat în mod repetat cu ce majoritate merge PNL la consultările cu președintele Iohannis, Rareș Bogdan a evitat răspunsul. ”Majoritatea grupurilor politice din Parlament ne-au contactat deja ca să discutăm pentru viitor. Deocamdată nu discutăm, așteptăm să vină dânșii cu o propunere de premier. Propunerea noastră de premier e neschimbată, e Florin Cîțu. Nu avem o altă propunere de premier”.

”Decizia CCR spune că ne putem prezenta cu Florin Cîțu cu condiția să avem o majoritate sau susținere în Parlament. În acest moment nu mergem la Cotroceni cu o propunere. Aștepăm ca cei din opoziție să vină cu propunere”, a mai spus Rareș Bogdan.

Întrebat despre posibile plecări din PNL, el a spus că ”Nu ne simțim deloc confortabil, dacă pleacă vor pleca între 9 și 13 (cu referire la cei 41 care îl susțin pe Orban). În nici un caz nu pleacă 41, dacă pleacă pleacăâ între 9 și 13”.

Întrebat despre posibila suspendare a lui Iohannis, anunțată de AUR, Rareș Bogdan a spus că ”eu cred că dacă doresc să arunce România în criză totală pot să facă asta. Eu nu cred că oamenii vor merge atât de departe acum să meargă spre suspendarea președintelui. Nu avem nici un motiv să renunțăm la Florin Cîțu și nu o vom face”.

”Nu negociem cu nimeni. Nu va fi propunerea de premier a PNL nici Lucian Bode, nici Nicolae Ciucă, nici Dan Vîlceanu. Singura propunere e Florin Cîțu. În maximum o lună vom avea guvern”, a mai spus Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL a mai spus că nu pot fi făcute consultări miercuri, pentru că președintele Klaus Iohannis este în Slovenia, la Consiliul European.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Calin


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...