Rareş Bogdan, replică dură în conflictul cu conducerea Realitatea TV: „O mizerie. O manipulare ieftină”. Ce spune despre revenirea pe post

Rareş Bogdan, replică dură în conflictul cu conducerea Realitatea TV: „O mizerie. O manipulare ieftină”. Ce spune despre revenirea pe post

Rareş Bogdan reacţionează dur după a doua ediţie „Jocuri de putere“ pe care nu a moderat-o fiind suspendat temporar. Realizatorul Realitatea TV cataloghează subiectul dezbătut în emisiune „o mizerie şi o manipulare ieftină“ şi subliniază că nu are de gând să ceară scuze publice redacţiei, condiţia impusă de patronul televiziunii, Cozmin Guşă, pentru a se putea întoarce pe post, relatează Adevărul

După a doua seară în care a asistat la emisiunea „Jocuri de putere“ din faţa televizorului şi nu de la pupitru, Rareş Bogdan s-a declarat „absolut şocat“ de subiectul abordat, el fiind înlocuit de Claudiu Popa.

„Aş vrea să-l rog pe colegul meu, care a fost obligat să-mi ţină locul, să spună cine i-a impus/cerut/ sugerat tema «Stat Paralel – oamenii lui Coldea din Realitatea TV». Mi se pare o aberaţie completă să vorbeşti despre îndepărtarea oamenilor unui «general defunct» din SRI dintr-o televiziune liberă. O mizerie, o manipulare ieftină. Nici măcar inteligentă! O prostie. Realitatea TV a fost şi este o televiziune liberă. Trebuie să rămână cu orice chip exclusiv liberă“, a scris Rareş Bogdan pe Facebook.

Realizatorul a continuat prin a enumera mai mulţi jurnalişti, analişti politici şi politicieni, printre care Oana Stănciulescu, Oreste Teodorescu, Sabin Orcan, Grigore Cartianu, Dacian Cioloş, Ludovic Orban, Dan Barna şi Dan Dungaciu, care militează pentru libertatea de expresie şi libertatea absolută a presei.

„Pe aceşti oameni vrea Realitatea TV să-i îndepărteze de la «Jocuri de putere cu Rareş Bogdan»? Nu pricep. Ce vină au aceşti oameni pentru faptul că au decis să fie liberi? Extrem de liberi. Aş dori să aflu de la conducerea editorială care, dintre cei enumeraţi mai sus, sunt consideraţi «trompete» ale «pensionarului» Coldea. Sunt foarte curios. Toţi cei enumeraţi au fost impecabili, excepţionali în exprimare si comentarii sau analize. Să înţeleg că am moderat 6 ani o emisiune în care am avut intruşi? Nu cred asta! Am moderat o emisiune cu oameni frumoşi şi mai ales liberi“, susţine Bogdan.

Jurnalistul i-a dat şi replică şi lui Cozmin Guşă, care a declarat că îi va permite să revină pe post doar în condiţiile în care recunoaşte că a greşit şi va cere scuze publice pentru faptul că i-a cerut în direct demisia directorului staţiei, Edward Pastia, şi a generat o criză internă care afectează imaginea Realitatea TV.

Rareş Bogdan a precizat că nu are de gând să facă acest lucru întrucât nu consideră că a greşit: „Nu am niciun motiv să-mi cer scuze decât publicului Realitatea TV! Telespectatorilor şi ascultătorilor le cer scuze pentru că două zile am fost nevoit să stau departe de ei. Nu ştiu ce se va întâmpla în viitor, am înţeles în această seară din nou că Realitatea TV se descurcă extrem de bine fără mine. Asta înseamnă că decenţa şi eleganţa mea de a sta de vorbă par a fi interpretate complet eronat. Scurt şi clar, ca să nu existe dubii: nu am de ce să-mi cer scuze pentru ceva ce nu am făcut“.

Mai mult decât atât, realizatorul a venit cu propriile sale condiţii de a reveni pe post: „«Jocuri de Putere cu Rareş Bogdan» a reprezentat şi reprezintă o redută împotriva grobianismului, nesimţirii şi acaparării presei de tentaculele înfiorătoare ale ciumei roşii. Ca lucrurile să fie extrem de clare, mă întorc la Realitatea TV doar dacă independenţa mea editorială şi în alegerea invitaţilor este totală, de duminică până joi, de la ora 21.00 la ora 1.00. Am riscat tot pentru ca Realitatea TV şi «Jocuri de Putere cu Rareş Bogdan» să ajungă în top. Au ajuns, şi cu ajutorul meu şi mai ales al invitaţilor mei şi al telespectatorilor, care sunt formidabili. Fără românii sinceri, frumoşi şi liberi nu aş fi ce sunt acum. Le datorez totul.“

Amintim că pe 20 noiembrie realizatorul „Jocuri de putere“ a cerut în direct demisia directorului staţiei, Edward Pastia, şi a ameninţat cu propria demisie dacă nu le este permis accesul în platou jurnaliştilor Oana Stănciulescu şi Oreste Teodorescu, pe care conducerea editorială nu-i mai vrea pe post momentan. Ulterior, Cozmin Guşă a explicat că a fost de acord cu decizia de a nu mai fi invitaţi cei doi jurnalişti deoarece s-ar fi folosit de brandul Realitatea în interes personal.

Miercuri, patronul trustului i-a transmis lui Rareş Bogdan printr-un SMS că va fi suspendat de pe post, iar realizatorul a declarat că dacă nu-i va fi permis accesul în platou, va considera că a încheiat colaborarea cu televiziunea, deşi a menţionat în repetate rânduri că nu-şi doreşte acest lucru.

Joi, Cozmin Guşă a anunţat că Rareş Bogdan va reveni pe post în momentul în care va recunoaşte că a greşit şi le va cere scuze colegilor. Şi Denise Rifai, realizatoarea emisiunii „Talk News“ de la Realitatea TV, a avut o reacţie similară cu a patronului, declarând că Rareş Bogdan ar trebui să înţeleagă că a greşit, a creat o situaţie inconfortabilă pentru toată lumea şi că redacţia televiziunii aşteaptă scuze, pentru ca totul să revină la normal.

Mai mulţi jurnalişti, invitaţi constanţi ai Realitatea, s-au solidarizat cu Rareş Bogdan şi au anunţat că nu vor mai participa în emisiunile postului dacă acesta nu se întoarce.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

2 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

3 Imagini horror cu fesele „putrezite” ale Loredanei Chivu / Detalii din scandalul ținut departe de ochii presei

4 Așa o fi?

5 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…