Rareș Bogdan, replică pentru Marcel Ciolacu: PNL va avea candidat la prezidențiale în proporție de 100%/Acesta va fi și viitorul președinte pentru următorii zece ani

Rareș Bogdan, replică pentru Marcel Ciolacu: PNL va avea candidat la prezidențiale în proporție de 100%/Acesta va fi și viitorul președinte pentru următorii zece ani

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat pentru G4Media.ro că liberalii vor avea candidat la prezidențiale, după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seara, că nu exclude ca el să candideze la prezidențiale în 2024 în tandemn cu Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

“PNL va avea candidat la Prezidentiale în anul electoral 2024 în proporție de 100%. Acesta va fi și viitorul Președinte al României pentru următorii 10 ani”, a declarat Rareș Bogdan pentru G4Media.ro.

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, le-a spus jurnaliștilor, joi, că nu le poate răspunde „acum” în legătură cu posibilitatea ca PNL să meargă în alianță cu PSD în alegeri, pe modelul USL.

„Nu vă pot răspunde acum”, le-a spus Nicolae Ciucă jurnaliștilor, întrebat despre această posibilitate.

Liderul PNL a precizat doar că absolut orice decizie se va lua în interiorul partidului, după consultarea filialelor.

Întrebările au venit după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reafirmat, miercuri seara, că își dorește ca și după 2024 să poată funcționa actuala coaliție de guvernare, sugerând că PSD ar putea chiar forma o alianță cu liberalii. Mai mult, Ciolacu nu exclude posibilitatea de a candida la președinția României, în tandem cu Nicolae Ciucă în funcția de premier.

Chestionat la Digi24 dacă se vede candidând la președinția României, în tandem cu Nicolae Ciucă premier, Marcel Ciolacu a spus că nu este exclus acest secenariu.

„Nu e exclus dar nu este simplu, în primul rând pentru că un partid mare precum PNL nu ar accepta să nu aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale. În schimb, eu în PSD am schimbat regulile, la noi candidatul pentru președinție va fi ales (…) Vom analiza cum mergem mai departe împreună. Ce este sigur e că pentru România a fost cea mai bună această coaliție”, a comentat Marcel Ciolacu.

USL (Uniunea Social Liberală) a fost alianța formată de PNL și PSD, împreună cu UNPR și PC, în anul 2011 și care a câștigat alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”