Rareș Bogdan, replică pentru PSD: Marcel Ciolacu uită că e la guvernare

Rareș Bogdan, replică pentru PSD: Marcel Ciolacu uită că e la guvernare

Prim-vicepreședintele PNL i-a reamintit liderului PSD Marcel Ciolacu, într-o intervenție la Realitatea Plus, că acesta se află la guvernare, nu în opoziție. Rares Bogdan a venit și cu lămuriri cu privire la scopul întâlnirii PNL la Sinaia, precizând că Ciolacu este victima dezinformării.

Europarlamentarul PNL susține că liderii PNL s-au adunat la Sinaia într-o întâlnire firească ce a avut ca scop identificarea de soluții pentru creșterea prețurilor la energie și impactul inflației asupra populației.

"Sunt extrem de mirat, pentru că nu a fost o întâlnire secretă, a fost si o conferință de presă înainte, transmisă de toate televiziunile. Noi ne-am adunat într-o întâlnire absolut firească cu cei nouă miniștri PNL, cu liderii zonali, vom mai avea astfel de întâlniri. Ne-am întâlnit ca să discutăm situații pentru perioada de iarnă, să vedem cum putem diminua, pe de-o parte, creșterile de prețuri la energie, iar pe de alta impactul inflației care este cu 2 cifre și atacă puterea de cumpărare a românilor", a afirmat Rareș Bogdan, în direct la Realitatea Plus.

Rareș Bogdan susține că liderul PSD ar fi trebuit să îl sune pe Nicolae Ciucă sau pe Lucian Bode pentru a lămuri informația conform căreia PNL a pregătit strategii de atacare a miniștrilor PSD.

"Mi se părea firesc ca Marcel Ciolacu să-i dea un telefon lui Nicolae Ciucă, lui Lucian Bode sau mie și să întrebe "Ce a a fost la Sinaia, a fost vreo problemă acolo?". Numele lui Sorin Grindeanu nici nu a fost rostit acolo, al lui Rafila doar în perspectiva finanțării spitalelor prin PNRR și în sensul pozitiv, nicidecum negativ, iar numele lui Marcel Ciolacu tot așa, în sensul parteneriatului la guvernare", a explicat prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan: Îi reamintesc lui Marcel Ciolacu că se află la guvernare

De asemenea, europarlamentarul PNL i-a reamintit liderului PSD că se află la guvernare de aproximativ un an de zile, nu în opoziție și nu poate ascunde în spatele deciziilor altora.

„Îi amintesc lui Marcel Ciolacu că se află la guvernare. Uneori, probabil, domnia sa uită și crede că este în opoziție. Nu, domnia sa se află la guvernare de aproape un an de zile și nu mai putem să ne ascundem în spatele deciziilor nu știu cui. La guvernare nu se află nici USR, nici AUR, nu se află altcineva: se află PNL, în parteneriat asumat cu PSD. Deci stă în puterea noastră să venit cu legi, cu OUG-uri, cu HG-uri prin care să reglementăm lucrurile. Nu putem să ieșim în spațiul public să spunem ce ar trebui făcut. Noi avem pâinea și cuțitul, deci facem sau ne facem că facem?” , a mai explicat acesta la Realitatea Plus.

Rareș Bogdan a precizat că numele ministrului Transportului nu a fost menționat în cadrul întâlnirii, în timp ce despre Rafila s-a discutat strict legat de fondurile PNRR pentru spitale.

„A fost o dezinformare pe care a primit-o Marcel Ciolacu și probabil că regretă ce a spus. Repet, numele lui Grindeanu nu a fost pomenit, al lui Ciolacu în contextul parteneriatului asumat pe care-l avem cu PSD, iar al lui Rafila strict legat de fondurile PNRR pentru spitale", a declarat Rareș Bogdan

FOTO: Mediafax

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...