Rareș Bogdan: Rog colegii din PNL să voteze împotriva oricărei forme de publicitate la jocuri de noroc

Rareș Bogdan: Rog colegii din PNL să voteze împotriva oricărei forme de publicitate la jocuri de noroc

Europarlamentarul PNL îi roagă pe deputații liberali să voteze împotriva oricărei forme de publicitate la jocurile de noroc, indiferent de formă, dimensiune, amplasament sau suport. Rareș Bogdan cere oprirea reclamelor la orice formă de jocuri de noroc.

Liberalul cere oprirea oricărei reclame la jocurile de noroc FOTO: Mediafax

„Opriți orice reclamă la orice formă de jocuri de noroc!! Nu-i transformați pe copii în viitori clienți ai psihologilor și psihiatrilor! Îi rog insistent pe colegii din PNL ca în Camera Deputaților să voteze împotriva ORICĂREI forme de publicitate la jocuri de noroc, indiferent de formă, dimensiune, amplasament sau suport (stradal, audio-vizual etc)”, a transmis liberalul, într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Rareș Bogdan, copiii și adolescenții nu au discernământul de a realiza „cât de periculoasă este patima jocurilor de noroc”.

„Psihiatrii afirmă că mai mult de două treimi din cei cu dependență revin la vechiul obicei. Nu putem permite ca tinerii să cadă victime acestor reclame îndoielnice, care garantează (?!) câștiguri ușoare, dar îi împing să-și cedeze viitorul unei afecțiuni aproape imposibil de tratat”, a adăugat liberalul.

Plenul Senatului a adoptat miercuri, 1 martie, proiectul de lege care prevede limitarea publicității pentru jocurile de noroc și pariurile sportive, urmând ca inițiativa să ajungă la Camera Deputaților, care este for decizional.

Senatorii au votat amendamentele propuse de liberali, precum cel care permite, în intervalul orar 6,00 - 23,00, "inserturile grafice ale mărcii, siglei sau altui simbol prin care se poate identifica titularul mărcii", însoţite de mesajul "Fii responsabil" şi de interdicţia participării la jocurile de noroc a persoanelor sub 18 ani, potrivit Agerpres.

Un alt amendament adoptat prevede că "formele de publicitate exterioară sunt permise dacă dimensiunile materialelor publicitare nu depăşesc, în mod individual, o suprafaţă de 30 de metri pătraţi" şi nu promovează premii în bani sau bunuri materiale.

A fost admis, de asemenea, un amendament propus de senatorul UDMR Turos Lorand, care prevede "interzicerea oricărei forme de comunicare comercială audiovizuală pentru activităţile de jocuri de noroc, reglementare potrivit art. 10 alin. 1 din OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, prezentate sau recomandate de personalităţi ale vieţii publice, culturale, ştiinţifice, sportive ori de alte persoane care, datorită celebrităţii lor, pot încuraja activităţile de jocuri de noroc şi pariuri sportive".


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...