Rareș Bogdan: Sunt convins că președintele Iohannis e mâhnit și trist

Rareș Bogdan: Sunt convins că președintele Iohannis e mâhnit și trist

Rareș Bogdan a declarat că liderii PNL nu s-au întâlnit cu președintele Klaus Iohannis de la declanșarea crizei din coaliție, însă liderul USR Dan Barna ar fi avut o discuție cu acesta joi.

El a mai susținut că, așa cum îl știe pe Iohannis, șeful statului este ”de-a dreptul mâhnit și trist” pentru că vrea reforme și un guvern stabil și credibil.

”Klaus Iohannis este un președinte care stă în haina constituțională, care știe că România are nevoie de un guvern credibil. (...) Sunt convins că este de-a dreptul mâhnit și trist pentru că vrea reforme. (...) Noi, PNL, nu ne-am întâlnit cu președintele”, a declarat europarlamentarul.

Rareș Bogdan a anunțat că premierul Florin Cîțu nu va pleca din fruntea guvernului și că va cere un vot de susținere a acestuia în interiorul PNL.

”Îi așteptăm pe cei din USR PLUS să desemneze un nou ministru al Sănătății, nu dăm nici un alt minister sau altă agenție guvernamentală, Cîțu nu pleacă”, a spus Rareș Bogdan înaintea ședinței conducerii executive a PNL.

Întrebat despre ședința coaliției de guvernare programată luni, Rareș Bogdan a declarat că ”nu vă pot spune că va ieși fum după ședința de azi, dar vă garantez că până mâine seară lucrurile se vor aranja”.

El s-a referit și la criticile ministrului Cătălin Drulă la adresa lui Cîțu și a spus că ”Drulă e un ministru bun, dar uneori își mai uită ranga în mână. A făcut bine ce a făcut la metrou. Cu ranga însă nu poți să construiește o casă”.

Rareș Bogdan consideră că demiterea lui Vlad Voiculescu este o decizie foarte bună, iar faptul că fostul ministru alimentează toate teoriile conspirației, ulterior demiterii, arată că decizia a fost cea corectă.

”Le-am spus extrem de clar că este o problemă legat de doamna Moldovan, legat de domnul Voiculescu, le-am spus că deja suferă întreaga coaliție și ne afectează pe toți.

Poziția USR-PLUS a fost că vor avea o discuție cu doamna Moldovan, că îl vor susține pe Vlad Voiculescu, dar vor avea o discuție. A doua zi, imediat a venit acel ordin și nu este normal ca premierul să afle din media despre un Ordin emis în Guvernul său.

Cei de la USR-PLUS ne-au spus că este o campanie împotriva lui Vlad Voiculescu, că oculta mondială, că PNL își folosește influența în presă pentru a-l demoniza pe Vlad. Am căutat și eu să văd unde își folosește

După ce am văzut interviul lui Vlad Voiculescu de la Digi 24 am înțeles încă o dată, dacă mai era nevoie, că decizia lui Florin Cîțu a fost una corectă și nu se mai putea continua așa. Vlad Voiculescu alimentează toate teoriile conspirației, toate lucrurile împotriva cărora noi am luptat. Este grav ca un fost oficial guvernamental să alimenteze un curent venit din Est și să distrugă toate eforturile Guvernului de a stăvili pandemia.”, a spus Rareș Bogdan.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

2 Telenovelele Bucureștiului / O femeie de serviciu din Capitală a moștenit 2,5 milioane euro de la un afacerist d…

3 Documente senzaţionale CIA de la Budapesta, din 1989: imaginea despre o anume Românie

4 Stenograme DIICOT – 10 August. Indicativul „Inima” a dat toate ordinele: „Dă drumul la tun! Domnule, tu nu ai …

5 Luis Lazarus, coronasceptic declarat, internat la Spitalul Universitar cu Covid / Ce spunea realizatorul TV desp…