Rareș Bogdan: Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei

Rareș Bogdan: Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan anunță, miercuri, că, alături de președintele PPE Manfred Weber, merge la Viena, unde va avea discuții cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei, singura țară care se mai opune aderării României la Schengen.

„La Aeroport, alaturi de Manfred Weber in drum spre Viena. Ultimul Asalt. Ora 17.30 ne vom afla fata in fata cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei. Ce doriti sa ii transmit cancelarului austriac?”, a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

România va cere un vot pe aderarea la Schengen la consiliul JAI de joi, 8 decembrie, a declarat pentru G4Media.ro o sursă guvernamentale. Reprezentanții permanenți ai statelor membre UE urmează să decidă astăzi, 7 decembrie, dacă subiectul extinderii Schengen cu România, Bulgaria și Croația va figura pe agenda consiliului JAI de joi și dacă da, care va fi propunerea. Potrivit presei din Bulgaria, se pregătesc două voturi: unul pentru Croația și al doilea pentru Bulgaria și România.

”Rămânem ferm implicati și angajți în negocieri. Negociem până în ultimul moment, Austria este complet izolată la nivel european și vom continua toate demersurile posibile pe care le putem face”, a mai declarat pentru G4Media.ro sursa citată. Olanda și Suedia, care au manifestat rezerve, au anunțat în cele din urmă că susțin aderarea României la Schengen. Olanda a păstrat însă rezerva în privința Bulgariei.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, că Austria se opune integrării României în Spațiul Schengen.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?