Rareș Bogdan, vești de ultimă oră despre aderarea la Schengen

Rareș Bogdan, vești de ultimă oră despre aderarea la Schengen

Președinția Consiliului UE a invitat miniștrii de Interne din România, Bulgaria și Croația la Praga pe 13 Septembrie pentru a analiza situația aderării la Schengen, anunță șeful delegației PPE a României în PE, europarlamentarul Rareș Bogdan.
Ce a scris Rareș Bogdan pe Facebook:
Aderarea României la Schengen, Update: Președinția Consiliului UE a invitat miniștrii de Interne din România, Bulgaria și Croația la Praga pe 13 Septembrie pentru a analiza situația aderării la Schengen. “Trebuie luate măsuri ca România și Bulgaria, care îndeplinesc condițiile tehnice încă din 2011, să poată beneficia de acest statut”, a adăugat vicepremierul. El a subliniat că “totul depinde de a doua rundă a acestei discuții, programată pentru sfârșitul lunii septembrie”.
România, Croația și Bulgaria - cât mai repede în Schengen, dorește Presedinția cehă a Consiliului UE. Vicepremierul ceh Vit Rakušan, totodată ministru de Interne, a afirmat acum câteva minute în Comisia LIBE (Libertăți civile, Justiție și Afaceri Interne) a Parlamentului European că una dintre ambițiile Președinției cehe a UE este urgentarea procedurilor privind aderarea României, Bulgariei și Croației.
Vă reamintesc că Germania a afirmat zilele trecute că susține aderarea, prin vocea cancelarului. Mulțumim, așteptăm lucruri concrete! Românii au cheltuit enorm pentru securizarea frontierelor, îndeplinesc criteriile tehnice din 2011, deci a-i tine la ușă e nedrept, ca să nu mai spun că e imoral. Ungaria, cel mai eurosceptic stat membru, ca sa fiu elegant, e in Schengen, iar România, cel mai eurooptimist, nu e. Dacă asta e normal…


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”