Rareș Bogdan, weekend de foc în Teleorman și Basarabia/VIDEO

Rareș Bogdan, weekend de foc în Teleorman și Basarabia/VIDEO

Rareș Bogdan, weekend de foc în Teleorman și Basarabia.

Rareș Bogdan: „Și în Teleorman trăiesc români frumoși! Le trebuie doar o speranță. România este a tuturor, nu doar a unui mănunchi de îmbogățiți pe seama jefuirii ei! Oameni responsabili, care vor să pună osul pentru țara lor, care nu mimează, pentru voturi - aceasta este oferta noastră. Multiplicăm ceea a reușit PNL în câteva orașe. Comunitățile se trezesc, rând pe rând, și vin alături de noi. România în primul rând!”

Rareș Bogdan, discurs de zile mari la Chișinău: "Există un singur neam, cel românesc! Nici Dragnea nu va reuși să îngenuncheze România, nici Plahotniuc să captureze Republica Moldova!"
 
Partidul Național Liberal a lansat duminică, 21 aprilie, candidații la alegerile europarlamentare din 26 mai în capitala Republicii Moldova, Chișinău. 

În cadrul evenimentului, deschizătorul listei PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, a ținut un discurs de impact. În prima parte, liberalul a atras atenția că adevăratul primar al Chișinăului este Adrian Năstase, căruia pro-rușii i-au furat mandatul, iar președintele moral al Republicii Moldova este Maia Sandu. 

"Vreau să spun o chestiune mai întâi, în care cred și pe care m-au învățat-o bunicii mei. O spun în ziua întemeierii Romei pentru a se auzi până la Kremlin și pentru toți cei care refuză evidențele: frați români, Basarabia e România! 

Pe cele două maluri ale Prutului trăiește același neam. Același neam vegheat de sub lespedea de la Putna de Ștefan cel Mare și Sfânt! Vreau să vă mulțumesc că sunteți aproape, să vă mulțumesc că iubiți neamul românesc, să vă mulțumesc că credeți în neamul acesta. Și vreau să salut în felul acesta, cu permisiunea dvs., pe adevăratul primar al Chișinăului, pe omul ales de dvs. primar al Chișinăului, al cărui mandat a fost furat de oligarhii pro-ruși, pe Andrei Năstase! Vreau să o salut pe Maia Sandu, președintele moral al acestei țări, omul care s-a bătut și a fost sub o ploaie de înjurături, de mizerii, de manipulări și cu toate astea s-a arătat mai puternică decât oricine și a rezistat și rezistă! Le mulțumesc Maiei Sandu și lui Andrei Năstase pentru modul în care aleg să lupte pentru țara lor!", a declarat candidatul la europarlamentare. 

Totodată, Rareș Bogdan a subliniat importanța alegerilor europarlamentare din 26 mai și anume că nu este vorba doar despre câteva mandate în Parlamentul European, ci despre schimbarea celor de la putere din București, întrucât de 30 de ani încoace România a fost perindată de politicieni care au avut înțelegeri cu atât cu Plahotniuc, cât și cu Rusia, dar acest lucru se va schimba în cazul în care cei din PNL vor obține voturile românilor și vor ajunge chiar să guverneze țara. 

"Bătălia de pe 26 mai nu este pentru niște mandate. Este pentru viitor. Moldova trece prin momente cumplite, poate cele mai grele momente din ultimii 30 de ani. Atunci când văd că România a fost acaparată de o gașcă infracțională organizată, pentru a vedea că se poate și mai rău decât atât deși este greu de crezut, nu trebuie să privesc decât spre Chișinău și să mă uit la Plahotniuc pentru că este mai rău mai ticălos și mai împotriva țării sale decât poate fi cineva. O țară nu poate fi îngenuncheată, o țară nu poate aparține unui om! Un om care deține bani, presă și care controlează justiția, serviciile de informații partide politice crede că poate stăpâni conștiințe. Conștiințele și sufletele nu pot fi stăpânite. Ele au legătură directă doar cu bunul Dumnezeu. Astfel, eu nu vă cer decât un singur lucru, să credeți în țara voastră, să credeți în țara noastră, să credeți într-o moldovă europeană, să aveți încredere că dvs. care ați fost de la 1812 mai mult abandonați și tranzacționați decât ajutați trebuie să fiți sprijiniți cu adevărat! Să știți că atunci când un frate mai mic are un necaz, el trebuie ajutat, trebuie să îi întinzi o mână. Din păcate, de 30 de ani politicienii de la București au greșit de cele mai multe ori atunci când au întins mâna unor trădători de neam și patrie, unora care ba făceau jocurile Rusiei, ba tranzacționau viitorul moldovenilor, a basarabenilor, a celor dincoace de Prut. Astăzi, Bucureștiul nu face nimic altceva decât ce a făcut în ultimii 30 de ani. Astăzi Bucureștiul stă de vorbă și ține la masă un om care a capturat o țară. Astăzi Bucureștiul nu înțelege că în democrație, hoții stau la pușcărie, nu în Guvern, nu la Președinție, nu în Parlament! Bucureștiul liberal însă, în momentul în care omul care nu s-a sfiit să spună adevăruri crude, crunte, reci împotriva tuturor celor care îi șopteau în ureche că greșește, atunci când Bucureștiul, România va avea în Guvernul României, în Piața Victoriei pe premierul Ludovic Orban vă asigur că situația se va schimba radical!", a mai zis liberalul. 

Mai mult, Rareș Bogdan a punctat o idee esențială rreferitoare la România și Republica Moldova, și anume că locuitorii de pe cele două maluri ale Prutului fac parte din același neam, cel românesc.

"E greu să lupți în România când ești în opoziție sau când ești în presa de opoziție. Este înfiorător, cutremurător să lupți în Basarabia, în Moldova cu puterea atunci când te afli în opoziție, în presă sau partide precum liderii blocului ACUM, ca parlamentarii blocului ACUM. Vă asigur că dvs. veți avea reprezentanți la Bruxelles, vă asigur că alături de Siegfried Mureșan care v-a dovedit deja ce poate să facă pentru Moldova, veți mai avea alături de Țurcanu pe care l-ați văzut cu cât patos vorbește, cu cât drag și cât de cald, înțelegându-vă mai bine ca oricine sufletul, veți mai avea un transilvănean, un ardelean care o să vă reprezinte acolo la Bruxelles, pe mine! Vreau să mulțumesc în mod special unora dintre dvs. care într-un moment extrem de dificil, un moment-cheie, un moment cutremurător pentru democrația românească ați fost alături de forțele pro-democratice din România. Le mulțumesc tuturor celor din sală și care ne privesc care pe 10 august 2018 au fost în Piața Victoriei din București! Vă mulțumesc în numele fraților români care nu vor uita niciodată că neamul românesc nu piere și este unul singur. Nu trebuie să fugim de calitatea pe care ne-a dat-o bunul Dumnezeu. Nu trebuie să ne fie rușine de înaintași. Nu trebuie dragii mei să nu vorbim de Petru Rareș, de Ștefan cel Mare, de Mihai Viteazu, de Mihai Eminescu, de Petru Movilă doar pentru că reprezintă alte epoci. Ce ar fi astăzi neamul nostru fără toți aceștia?! Ce ar fi astăzi cultura română fără Grigore Vieru. Vă asigur că nu ar mai fi aceeași! Toți cei care au ridicat cultura română, toți cei care au reușit să creadă într-un neam ne veghează de sus din Ceruri și ne spun un singur lucru: nu vă abandonați frații pentru că dacă o faceți nu veți reuși niciodată să scăpați de pecetea de trădători! Iar dvs. sunteți frații noștri, iar noi trebuie să ne asumăm faptul că sunteți frații noștri, să nu ne mai fie frică să spunem frații noștri de peste Prut! Nu există două neamuri! Există unul singur, neamul românesc! Iar neamul românesc vă asigur că nu piere niciodată!", a zis fostul jurnalist. 

Vedeți video de la 1:05:40:




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina