Rareș Ilie, bani aruncați de francezi: Explicațiile unui eșec fotbalistic costisitor

Rareș Ilie, bani aruncați de francezi: Explicațiile unui eșec fotbalistic costisitor

Moment trist pentru fotbalul românesc, la doar câteva zile după ce Alexi Pitu (20 de ani) a semnat cu Bordeaux, a și bifat deja primele minute pentru divizionara secundă din Franța și a fost lăudat de antrenorul David Guion (55 de ani). Asta deoarece, un alt jucător român, Rareș Ilie (19 ani), tocmai a părăsit Franța.

Rareș Ilie s-a dus la Nice cu gânduri mari.

Ajuns în vară, la Nice, care a plătit 5 milioane de euro Rapidului pentru transferul mijlocașului, Rareș Ilie, la fel ca Alexi Pitu, a debutat repede la noua sa echipă. Apoi însă, în loc să crească, să progreseze, românul a dispărut, treptat, din planurile antrenorului Lucien Favre (65 de ani). Adică, omul care a insistat pentru transferul său. Pe fondul rezultatelor slabe – Nice ocupă locul 10 din 20 în Ligue 1 – Favre și-a pierdut postul, la începutul lunii ianuarie. A fost momentul în care o parte a presei române a exclamat: „Șansă pentru Rareș Ilie! Nice și-a schimbat antrenorul“. Din păcate, s-a dovedit a fi o interpretare eronată a situației. Pentru că noul antrenor, Didier Digard (36 de ani), a considerat că n-are nevoie de mijlocașul român. Drept urmare, potrivit corespondentului „Gazetei Sporturilor“ în Israel, Beno David, Rareș Ilie a ajuns la Maccabi Tel Aviv, sub forma de împrumut până în vară. Așadar, fostul rapidist va avea șansa de a-și relansa cariera la echipa aflată pe locul 2 în „Țara sfântă“, la cinci puncte de liderul Maccabi Haifa.

Contactat de gsp.ro , jurnalistul francez, Christopher Roux, cel care scrie pentru cotidianul „Nice-Matin“, a explicat motivele din spatele eșecului lui Rareș Ilie în prima ligă franceză: „Rareș Ilie e o mare dezamăgire. Are o tehnică bună, dar trebuie să devină mai puternic din punct de vedere fizic. N-a profitat de șansele primite, atunci când a jucat. Acum, Didier Digard, noul antrenor, își dorește un joc mai rapid, mai vertical, bazat pe pressing, ceea ce e o problemă pentru Rareș, nu e un tip de joc care să i se potrivească, în acest moment“.

8

meciuri oficiale a bifat Rareș Ilie, la Nice, echipă pentru care nici n-a marcat, nici n-a oferit vreo pasă de gol, în cele 366 de minute adunate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA