Rasa de câini care ar putea fi în curând interzisă în Germania. Motivul, o „anomalie scheletică”

Rasa de câini care ar putea fi în curând interzisă în Germania. Motivul, o „anomalie scheletică”

Teckelii ar putea fi în curând interziși în Germania, pe fondul îngrijorării că picioarele lor scurte și coloana vertebrală alungită îi fac mai vulnerabili la probleme de spate, potrivit Daily Mail Online .

Teckelii se numără printre cei mai iubiți căței în întreaga lume. FOTO Captură video Ioana Laza

„Câinii noștri preferați ar putea fi în curând interziși în Germania, conform unei noi legi care interzice rasele cu <<anomalii scheletice>>”, arată Clubul canin german (VDH), care a lansat o petiție pentru a salva simpaticii patrupezi.

Amenințarea vine de la proiectul de lege privind protecția animalelor, care ar putea interzice rasele cu trăsături particulare, cum ar fi problemele de coloană vertebrală legate de picioarele scurte și spatele lung al câinelui Teckel (Dachshund).

Petiția a adunat deja 12.500 de semnături

Clubul canin german (VDH) își argumentează petiția prin faptul că o astfel de lege ar lăsa prea mult loc de interpretare în determinarea a ceea ce constituie un defect genetic.

„În februarie a fost publicat un proiect pentru o nouă lege privind protecția animalelor. Multe dintre modificările propuse, cum ar fi reglementarea comerțului online cu animale sau luarea de măsuri împotriva comerțului ilegal cu căței, au sens. Cu toate acestea, noua lege privind protecția animalelor conține cerințe care ar putea însemna sfârșitul multor rase de câini sănătoși din Germania. Proiectul enumeră diverse caracteristici ale bolilor care pot duce la interzicerea creșterii câinilor sănătoși. Din păcate, multe dintre caracteristicile menționate sunt vagi și ambigue”, se arată în petiție

„Catalogul de caracteristici” include anomalii ale sistemului scheletic, anomalii de mișcare, șchiopătare, lipsa părului și reducerea speranței de viață.

Clubul canin german avertizează că formularea „anomalii ale sistemului scheletic” ar putea fi interpretată ca o interdicție de reproducere pentru „orice abatere semnificativă de mărime” față de lupi - strămoșul tuturor câinilor din zilele noastre.

„Acest termen poate fi atribuit, de exemplu, lungimii picioarelor teckelilor... și altor rase de câini de talie mică, iar acestea pot fi interzise la reproducere. Consecința ar fi că, de exemplu, nu va mai fi permisă creșterea de Teckeli în Germania'”, se arată în petiție.

Ce este condrodisplazia, anomalia care le dictează constituția

Din cauza afecțiunii genetice numite condrodisplazie, care este un tip de nanism, câinii din rasa Teckel au picioarele scurte și butucănoase. Au fost crescuți în mod intenționat în acest fel pentru a putea să se strecoare prin tufișuri și să vâneze bursuci.

Una dintre problemele comune pentru această rasă este o formă de hernie de disc care poate fi cauzată de disproporția dintre picioarele scurte și coloana vertebrală relativ lungă, ceea ce poate face animalele din această rasă să meargă șchiopătat.

În 2023, organizația pentru bunăstarea animalelor Peta a îndemnat oamenii să nu cumpere teckeli din cauza problemelor de sănătate ale acestora, care pot include și artrita.

În ciuda acestor semnale de alarmă, teckelii rămân a doua cea mai populară rasă din Germania, după alsacian.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?