Rasmus Kofoed - singurul chef care a câștigat aurul, argintul și bronzul la Bocuse d'Or

Rasmus Kofoed - singurul chef care a câștigat aurul, argintul și bronzul la Bocuse d'Or

Chef-ul danez Rasmus Kofoed a câștigat, în 2005, bronzul la Bocuse d'Or - competiție considerată "Cupa Mondială" a maeștrilor artei culinare - după care s-a întors, în 2007, să câștige argintul și după patru ani, în 2011, a obținut statueta de aur, devenind, astfel, singurul concurent ce are în palmares toate trofeele acestui eveniment.

În prezent, Kofoed este coproprietarul și chef-ul restaurantului Geranium din Copenhaga — evaluat cu două stele Michelin. Inspirația lui Kofoed pentru participarea la celebrul concurs fondat de Paul Bocuse a fost un alt chef danez, Jens Peter Kolbeck, care a câștigat statueta de argint la Bocuse d'Or, în 1993.

"Cel mai important lucru pentru mine nu a fost momentul în care am urcat pe podium, cu trofeul de aur, ci a fost întregul proces prin care m-am dezvoltat ca om și mi-am dezvoltat abilitățile de chef. A fost ca un curs de gastronomie, care m-a obligat să lucrez foarte concentrat și foarte mult, care m-a făcut să includ componenta creativă, să creez diverse concepte pentru preparatele mele, care să fie și comestibile", a declarat Rasmus Kofoed într-un interviu acordat publicației de specialitate The Staff Canteen.

În filmul de prezentare al echipei Danemarcei la Bocuse d'Or 2011, Rasmus Kofoed mărturisește că s-a întors în concurs și datorită spiritului său competitiv. "Am fost mereu un fan al sporturilor competitive. Bocuse d'Or este un campionat unic. Este ca un eveniment sportiv major. Intensitatea momentului, faptul că ești evaluat de un juriu care apreciază arta culinară fină... toate acestea îți dau un sentiment sublim", spunea, în 2011, chef-ul care avea să devină, în acel an, primul artist culinar ce a obținut toate cele trei trofee Bocuse d'Or.

Bocuse d'Or este cea mai solicitantă și cea mai prestigioasă competiție dedicată experților culinari. Fondată în 1987 de către chef Paul Bocuse, competiția reunește, din doi în doi ani, în finala de la Lyon, echipele a 24 de țări care luptă pentru marele trofeu. Produsele create în cele două zile de competiție Bocuse d'Or, în uralele susținătorilor echipelor, sunt surprinzătoare chiar și pentru cei mai fini cunoscători ai gastronomiei. Timp de peste 5 ore, fiecare dintre chefii calificați în concursul de anul acesta va trebui să creeze un preparat din carne de pasăre și un preparat din pește. Cei care vor urca pe podium vor fi aleși dintr-un juriu format din unii dintre cei mai apreciați chefi din lume.

Anul acesta, competiția Bocuse d'Or are loc pe 27 și 28 ianuarie, la Lyon , în cadrul Sirha — salon dedicat industriei hoteliere și gastronomiei .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...