Răspuns neobrăzat pentru Gică Hagi, de la puștiul Cătălin Cîrjan: Nu se coboară la nivelul celui care îl critică

Răspuns neobrăzat pentru Gică Hagi, de la puștiul Cătălin Cîrjan: Nu se coboară la nivelul celui care îl critică

Gică Hagi a turbat în ultima perioadă, exact când naționala are nevoie de liniște pentru debutul în preliminariile Euro 2024. Supărat că Ianis Hagi nu a fost convocat pentru partidele cu Andorra, antrenorul Farului și-a susținut cu vehemență punctul de vedere.

Hagi nu-i suportă pe jucătorii care refuză naționala. Foto Sportpictures

Dacă are dreptate sau nu în cazul Ianis, timpul o va dovedi. Însă Hagi a luat atitudine și față de alte probleme ale fotbalului românesc. El a răbufnit, în direct la DigiSport: „Nu pot să accept ca jucători români care au plecat în străinătate să uite că sunt români. Uitați-i pe acei jucători, nici măcar două rânduri nu mai scrieți despre ei! Înseamnă că nu sunt români!”.

Unul dintre jucătorii la care a făcut referire Hagi este Cătălin Cîrjan. Convocat pentru lotul U21, el a fost anunțat în ultima clipă să se prezinte la U20, dar a refuzat. Simțindu-se vizat de atacul antrenorului, mijlocașul român în vârstă de 20 de ani legitimat la Arsenal a ales să-i răspundă lui Hagi cu un citat, pe Facebook: „Când oamenii buni sunt jigniți, aceștia aleg să tacă. Dar nu pentru că nu știu să se apere, ci pentru că sunt conștienți că nu are rost să se coboare la nivelul celor care îi critică. Oamenii inteligenți se apără cu tăcerea și atacă doar cu indiferența”.

Nu putem să ne rugăm de jucători

În urmă cu o zi, Hagi luase atitudine față de acești jucători care se joacă de-a convocarea: „A fi român înseamnă să răspunzi când ești chemat. Nu mai vrei să fii român, atunci nu ne folosi! Nu intru în discuție despre cât de valoroși sunt, dar nu putem să ne rugăm de jucători! Am ajuns în situația în care ne rugăm de jucători să vină la națională? Vrei să vii, bine. Dacă nu, să fii sănătos.

Avem jucători români foarte, foarte buni în țară, așa că nu trebuie să ne rugăm de cei din afară. Nu ne face un avantaj! Pierdere e când un jucător iubește România. Nu jucătorii care, oricât de talentați sunt, nu au pasiunea și iubirea de a juca pentru echipa națională.

Să căutăm jucători care iubesc tricolorul

Secretul este să știi să formezi o echipă națională cu jucători de mare personalitate, care să joace cu pasiune, cu iubire! Nu să ne rugăm de ei să vină la echipa națională, că ne amenință ei că nu vin! E prea mult pentru mine, de asta am vrut să intervin.

Se discută prea mult despre jucători de care ne rugăm. Unde au jucat acești jucători? Nu au un meci în prima ligă, un meci internațional. Scuzați-mă! Iar pe cei care joacă în Divizia A și au meciuri internaționale nu-i băgați în seamă.

Când vii să joci pentru U15, U17, U20, vii pentru că iubești asta, pentru că ai pasiune, pentru că obiectivul tău numărul 1 este să ajungi la echipa națională. Cred că toți fotbaliștii români își doresc să ajungă la echipa națională. Trebuie să arate această dorință!”.

Cătălin Cîrjan (stânga), pe banca lui Arsenal. Foto Instagram

Cătălin Cîrjan (stânga), pe banca lui Arsenal. Foto Instagram

Impresarul Cătălin Sărmășan a încercat să-l apere pe Cătălin Cîrjan, jucătorul pe care-l reprezintă. Acesta a susținut că fotbalistul care evoluează în campionatul U23 din Anglia n-ar fi refuzat de fapt echipa națională:

„Toate lucrurile corecte se fac la momentul potrivit. Acum vorbesc cei care nu iubesc adevărul și cei cărora nu le convine cum sună adevărul. Cătălin nu vrea să disturbe activitatea echipelor naționale, va vorbi imediat după încheierea meciurilor. Pentru că adevărul, așa cum e el, trebuie să iasă la iveală. Cătălin Cîrjan nu a refuzat și nu va refuza niciodată echipa națională. Veți fi cu toții convinși de asta când se va afla adevărul. Adică după ultimul meci al echipelor naționale”.

Recent, România l-a pierdut pe căpitanul tineretului lui AC Milan

Cîrjan se antrenează cu echipa de seniori a lui Arsenal, dar încă joacă în campionatul U23. Inițial, Cătălin fusese anunțat de FRF pe lista de principiu a stranierilor pentru naționala U21. Cu o zi înainte de a se anunța componența finală a loturilor, a fost sunat de Emil Săndoi și anunțat să se prezinte la U20. Iar puștiul a refuzat, conform prosport.ro.

Daniel Pancu, selecționerul U20, a povestit: ”Emil a vorbit cu Cătălin. Eu l-am vrut, dar nu a acceptat, a înțeles că e convocarea valabilă doar pentru U21. E liber să aleagă, așa cum și noi suntem liberi să nu ne rugăm de jucători să vină la națională. Ar fi și culmea! Prefer pe unul care vine cu inima deschisă, nu pe cineva de care trebuie să ne rugăm”, a spus și Daniel Pancu, antrenorul selecționatei sub 20 de ani a României.

Recent, România l-a pierdut pe fundașul central Andrei Coubiș (19 ani), de la AC Milan Primavera, care a ales să accepte convocarea la naționala U20 a Italiei, deși era ofertat și de reprezentativa României.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...