Răspunsul rapid al lui Lionel Messi la întrebarea „Te consideri cel mai bun jucător din istorie?”

Răspunsul rapid al lui Lionel Messi la întrebarea „Te consideri cel mai bun jucător din istorie?”

Lionel Messi, în vârstă de 36 de ani, a fost desemnat câștigător al Balonului de Aur, luni seară, pentru a opta oară în carieră. Campion mondial cu Argentina anul trecut, starul lui Inter Miami l-a omagiat pe Diego Maradona, care ar fi împlinit 63 de ani chiar în ziua decernării trofeului, dar și despre rivalii săi, Erling Haaland și Kylian Mbappe, fotbaliștii care au ieșit pe locurile 2 și 3 în ancheta France Football.

Lionel Messi, pentru a 8-a oară cel mai bun fotbalist al lumii. Foto EPA EFE

„Vreau să vorbesc și despre Diego. Azi ar fi fost ziua lui și nu există un loc mai bun în care să-l omagiem. Aici, cu lumea care iubește fotbalul, așa cum o făcea și el. La mulți ani, Diego! Acest trofeu e și pentru tine, Diego. Îl împart cu tine și cu toată Argentina”, a declarat Messi în carul ceremoniei.

Argentinianul s-a referit și la jucătorii care îi calcă apăsat pe urme: „Nu vreau să uit de Haaland și Mbappe, care au avut un an foarte bun, spectaculos. În următorii ani vor câștiga acest trofeu. Sunt două bestii și vor duce o luptă frumoasă în următorii ani. Haaland a câștigat toate trofeele în acest sezon și sunt sigur că în viitor va obține acest premiu.

Văd aici mulți tineri și am încredere că în viitor mă voi bucura de fotbal când îi voi urmări. Am avut norocul să fiu aici timp de mulți ani. Jucătorii vin și pleacă, dar nivelul nu scade niciodată”, a mai spus Messi.

Messi, 8 trofee, Ronaldo, 5

Starul sud-american a fost întrebat apoi dacă se consideră cel mai bun jucător din istorie. Leo a răspuns cu modestie: "Nu ştiu dacă sunt cel mai bun, nu îmi pun întrebarea şi nu mă interesează. Faptul că sunt unul dintre cei mai buni este deja o onoare. Toţi copiii vor să joace fotbal şi încearcă să fie unul dintre cei mai buni".

Lionel Messi, care joacă acum la Inter Miami, a primit trofeul Balonul de Aur aferent anului trecut, așadar din postura de jucător al lui PSG și al naționalei Argeninei, cu care a câștigat Cupa Mondială din Qatar. El a mai cucerit trofeul de cel mai bun fotbalist al planetei, decernat de revista France Football, în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 şi 2021, fiind urmat de portughezul Cristiano Ronaldo, care a câştigat de cinci ori Balonul de Aur (2008, 2013, 2014, 2016, 2017).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”