Răspunsul României la amenințările din sănătate. Ce spune Iohannis despre contribuția țării noastre

Răspunsul României la amenințările din sănătate. Ce spune Iohannis despre contribuția țării noastre

Klaus Iohannis a transmis un mesaj în cadrul deschiderii oficiale a Festivalului Internaţional de Inovaţie în Tehnologii Medicale, fiind subliniată contribuția României la combaterea amenințărilor din sănătate.

Klaus Iohannis a vorbit despre amințările din sănătate FOTO Presidency

Îmi face o deosebită plăcere să ofer Înaltul Patronaj Festivalului Internațional de Inovație în Tehnologii Medicale, SSIMA, ediția 2022, în semn de recunoaștere a eforturilor organizatorilor și a necesității reformării sistemului de sănătate. Lumea este într-o continuă schimbare, iar știința, tehnologia și inovația revoluționează medicina la un nivel de neimaginat chiar și față de acum 20 de ani. Efectele acestor transformări sunt majore și au impact direct asupra vieții noastre de zi cu zi”, se arată în mesajul transmis de șeful statului.

Rolul decisiv al mediului academic în formarea abilităților noilor generații este incontestabil, pentru că implicarea acestui sector aduce un bagaj științific autentic la dezbaterile pe teme de actualitate. Salut, astfel, accentul pus de Festival pe educație și consider că participarea mediului academic este esențială pentru dezvoltarea competențelor și valorificarea lecțiilor învățate. Implementarea inovațiilor științifice și a soluțiilor tehnologice pentru realizarea Agendei de dezvoltare durabilă și redresarea post COVID-19 necesită însă o cooperare extinsă”, mai arată sursa citată.

Rolul industriei și pandemia

„Industria este, de asemenea, un jucător crucial în furnizarea de resurse inovative pentru a oferi îngrijire sigură și echitabilă, pentru a anticipa crizele viitoare și pentru a răspunde eficient provocărilor pe care acestea le-ar putea genera. Pandemia de COVID-19 a arătat amploarea fenomenului globalizării. Lumea este mai conectată ca niciodată, iar împărtășirea cunoștințelor și bunelor practici, schimbul de noi idei și perspective, crearea de rețele sunt esențiale pentru construirea unei comunități internaționale care sprijină serviciile de sănătate”, a mai arătat Administrația Prezidențială.

„Pentru a aborda problemele care ne afectează pe toți, trebuie să lucrăm în parteneriat. Prin urmare, salut inițiativa SSIMA pentru oportunitatea excelentă pe care o oferă profesioniștilor din domeniul sănătății, factorilor de decizie politică, mediului academic și industriei de a face schimb de idei și de a promova modele de îngrijire inovatoare. România contribuie la efortul global de a identifica acțiuni inovatoare menite să răspundă amenințărilor la adresa sănătății, să accelereze dezvoltarea și să reducă inegalitățile în accesul la servicii de sănătate. Am încredere că exemplul de bună practică de astăzi este doar primul dintr-un lung parcurs constructiv”, conchide Administrația Prezidențială.

Mesajul a fost prezentat de către Diana-Loreta Păun, consilier Prezidențial - Departamentul Sănătate Publică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro