Răspunsul unor preoți la întrebarea: Ne putem spovedi dacă nu am ținut post?

Răspunsul unor preoți la întrebarea: Ne putem spovedi dacă nu am ținut post?

În această perioadă creștinii se pregătesc pentru Sfintele Paști, iar aceștia țin post pentru a se putea împărtăși. Totuși mulți se întreabă dacă este nevoie să ținem post în cazul în care vrem să ne spovedim. Iată ce au răspuns preoții.

Preotul Constantin Necula susține că „postul nu e post, dacă nu e trăit ca un post”.

Conform calendarului creștin-ortodox, Postul Paștelui 2023 a început pe 27 februarie și se încheie pe 15 aprilie.

„Noi și când postim, postim ușor . Ceea ce recomand și îi rog pe oameni să înțeleagă e că postul nu e post, dacă nu e trăit ca un post. Dincolo de nu mâncăm, nu bem, cui ne rugăm și ce anume construim pentru ca să ne fie bine? Efortul ăsta al nostru mă uimește ce cărți cu mâncare de post a putut să scoată Biserica în ultimii ani, nu Biserica, oamenii din Biserică, pentru mine este entuziasmant. În mod cert suntem o Biserică de mâncăi. Tocmai de aia lângă modul de ceea ce mâncăm trebuie să învățăm că postul înseamnă, de fapt, tot ce reduci prin postire în cheltuiala ta de alimentare, pleacă spre sărac ca să nu moară de foame. Dacă reușim asta, suntem salvați. Postul e spre vindecare, ne scoate, de fapt, din foame nu ne bagă în foame. Nu foamea e postit. Postitul este echilibru în alimentație în măsura în care celălalt săracul să aibă și el o zi mai bună", a afirmat preotul Constantin Necula.

Citește continuarea pe Click.ro !

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...