Rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost de 6,8%, în iulie

Rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost de 6,8%, în iulie

Rata șomajului în forma ajustată sezonier a fost de 6,8%, la finele lunii iulie, la același nivel cu cel înregistrat în luna precedentă, dar și cu cel înregistrat în luna iulie 2014, potrivit datelor provizorii ale Institutului Național de Statistică (INS), publicate marți.

Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna iulie din anul curent, este de 630.000 persoane, în creștere față de luna precedentă (627.000 persoane), dar neschimbat față de aceeași lună a anului anterior (630.000 persoane). Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata șomajului a fost estimată la 5,6% pentru luna iulie 2015 (6,5% în cazul bărbaților și 4,4% în cel al femeilor), spune INS.

Conform sursei citate, numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 76,3% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna iulie 2015.

Pe sexe, rata șomajului pentru bărbați o depășește cu 2,2 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,8% în cazul persoanelor de sex masculin și 5,6% în cazul celor de sex feminin).

Șomerii, conform definiției internaționale (BIM), sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan următoarele 3 condiții: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni și s-au aflat în căutare activă a unui loc de muncă, oricând în decursul ultimelor patru săptămâni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”