Ravagiile pandemiei în Europa: Se transferă bolnavi dintr-o țară în alta, se ridică spitale de campanie și morgi pentru mii de decedați

Ravagiile pandemiei în Europa: Se transferă bolnavi dintr-o țară în alta, se ridică spitale de campanie și morgi pentru mii de decedați

În plină pandemie care face ravagii în Italia şi Franţa, o altă ţară europeană, Germania, a început să primească pacienţi din cele două ţări, deşi se luptă ea însăşi cu efectele infecţiei. Vedeți în materialul video cum arată unul dintre avioanele trimise de germani. Practic, este o secţie de terapie intensivă zburătoare, operată de armata germană. Între timp, Italia a trecut de 10.000 de morți, după ce ieri a înregistrat aproape 900 de decese. Situația este aproape la fel de gravă și în Spania, al doilea cel mai afectat stat din Europa. În aceste două țări s-au înregistrat mai bine de jumătate dintre decesele globale de COVID-19. iar Marea Britanie ridică spitale de campanie și... morgi, relatează  Digi24.ro .

Urmărește mai jos, în timp real, evoluția pandemiei în Europa și în lume:

 

În Italia autoritățile nu mai știu unde să pună sicriele

Într-o biserică dintr-un orășel aflat în provincia Bergamo au fost aduse zeci de sicrie cu trupurile celor răpuși de noul coronavirus. Sunt așezate în ordine, direct pe pardoseală. Preoții oficiază slujba în lipsa familiilor, cărora nu li se permite să-și ia rămas bun. La câteva zile, alt sicrie ajung aici la bordul camioanelor militare, după trimiterea celorlalte la crematorii.

Mario Carminati, preot: Autoritățile nu mai știu unde să pună sicriele. Cel mai trist este că morții au fost puși așa, goi, singuri. Au fost oameni care au murit fără ca cineva să-i audă sau să-i vadă, fără posibilitatea de a vorbi cu cei dragi, fără să fie alinaţi de cineva.

Autoritățile italiene sporesc pe zi ce trece controalele, pentru că, după cinci săptămâni de carantină, numărul de infectări și decese provocate de coronavirus continuă să rămână ridicat.

Polițist: Sunteți doi în mașină și veți spori riscul de infectare. Riscul de infectare s-a dublat, trebuie să fiți singur pentru a face aceste lucruri.

Și amenzile pentru cei care ies nejustificat din case au fost mărite. Oamenii care încalcă restricțiile riscă între 400 și 3.000 de euro amendă.

Spania: Soldații, trimiși pe străzi pentru a le dezinfecta

În Spania, al doilea cel mai afectat stat din Europa, cu peste 70 de mii de cazuri, totul este închis, în afara magazinelor și farmaciilor. Soldații au fost trimiși pe străzi pentru a le dezinfecta, iar în lupta cu noul coronavirusul au fost aruncate și drone.

În mai multe spitale din Spania, copleșite de numărul imens de pacienți, cadrele medicale au început să primească mese gratuite.

Luis Miguel Martin, doctor: Este o situație neobișnuită și niciunul dintre noi nu s-ar fi gândit că ne vom confrunta cu așa ceva. Pentru mine, să pot fi alături de acești colegi este o sursă mare de mândrie și toată această situație scoate la iveală ce este mai bun în oameni și te face să recâștigi încrederea în umanitate.

Afectată la rândul său, Germania transferă pacienți din Franța și Italia

Germania, stat afectat la rândul lui de coronavirus, a început să transfere pacienți din Franța și Italia, unde spitalele sunt copleșite. Bolnavii au fost aduși din cele două țări cu elicoptere și avioane.

În Franța străzile sunt pustii și puțini se aventurează afară

În Franța, care a impus carantină națională de aproape două săptămâni, străzile au rămas pustii. Puținii oameni care au îndrăznit să se aventureze afară, pentru a merge la serviciu sau la cumpărături esențiale, spun că se tem.

Bărbat: Mă tem când urc în mijloacele de transport. Vorbesc acum fără mască, dar când urc în metrou, în spații închise, îmi pun masca și păstrez distanța.

Alții încearcă să găsească partea bună a situației.

Femeie: Cred că izolarea este un timp pentru reflecție, în ciuda motivelor îngrozitoare pentru care se întâmplă acest lucru.

Marea Britanie construiește spitale de campanie și morgi

Marea Britanie, care a trecut de 17 mii de cazuri și 1.000 de morți, se pregătește pentru vârful pandemiei de COVID-19. Construiește spitale de campanie și morgi.

Alok Sharma, ministrul britanic pentru Afaceri: Nimeni nu este imun și de aceea le spunem oamenilor să respecte sfaturile guvernului și să stea acasă, dacă se poate. Vrem să ne asigurăm că protejăm NHS și că salvăm vieți.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...