Război civil în Rusia. Elitele ruse părăsesc Moscova în masă cu avioane private

Război civil în Rusia. Elitele ruse părăsesc Moscova în masă cu avioane private

Oligarhii și politicienii ruși părăsesc Moscova în masă cu avioane private, unii dintre ei au aterizat deja în afara Federației Ruse, scrie publicația „Vajnei istorii”.

Kremlinul trece prin cele mai dificile momente Foto Shutterstock

Aeronava IL96-300PU al lui Vladimir Putin, care este echipat cu echipamente de control a armatei, a zburat de la Moscova la Sankt Petersburg. Avionul a dispărut de pe radar lângă Tver.

În plus, cel de-al doilea avion prezidențial Tu-214PU a plecat de la Moscova spre Sankt Petersburg la ora 14:44, și acesta este echipat și în caz de război, și a dispărut de pe radar deasupra orașului rusesc Gatcina.

Avionul de afaceri Bombardier BD-700 al oligarhului Arkady Rotenberg a decolat astăzi de la Moscova la ora 11:30 și a aterizat la Baku la 15:04, ora Moscovei.

Avionul vicepremierului rus Denis Manturov a decolat de la Moscova la ora 7 dimineața și a aterizat la Dalaman, Turcia, la ora 12:06.

Avionul de afaceri Gulfstream G650 al oligarhului Volodimir Potanin a decolat de la Moscova la Istanbul astăzi, la ora 17:00.

Bombardier Global Express XLS al companiei de stat „Inter RAO” (condusă de fiul prietenului lui Putin, Iuri Kovalciuk Boris) a decolat de la Moscova și a aterizat la Sankt Petersburg în jurul orei 15:00, ora Moscovei.

Este puțin probabil ca rezidenții obișnuiți ai Federației Ruse să poată zbura oriunde astăzi, deoarece prețurile biletelor de avion către țările fără viză au crescut vertiginos. Un bilet pentru un zbor direct de la Moscova la Erevan costă până la 200.000 de ruble, la Dubai - 350.000 de ruble. Nu mai sunt bilete pentru Istanbul, Astana și Tbilisi.

Militarii ruși au instalat un cuib de mitralieră la marginea Moscovei, conform unor imagini publicate pe rețelele sociale. De asemenea, autoritățile ruse au instalat filtre de acces la intrarea din sud-vestul Moscovei, de pe autostrada M4, folosită de mercenarii Wagner pentru a ajunge în capitala Rusiei, informează The Guardian.

Alte imagini publicate pe Internet arată inclusiv un transportor blindat precum și „tranșee” săpate la intrarea în Moscova.

Concomitent, agenția oficială rusă TASS informează că muzeele și centrele comerciale din Moscova au fost verificate după ce au fost primite amenințări cu bombă. Au fost verificate muzeul Pușkin și Galeria Tretiakov, iar turiștii și vizitatorii aflați în aceste locuri au fost evacuați, conform unui comunicat al serviciilor de urgență, preluat de TASS. Totodată, companiile de stat din capitala Rusiei le-au recomandat angajaților să stea acasă în următoarele zile. Rostelecom, principalul operator de servicii digitale și de telecomunicații din Rusia le-a solicitat angajaților să lucreze de acasă în această perioadă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?