Război civil în Rusia. Piloții ruși au refuzat să tragă în coloanele Wagner. Reacția mercenarilor după discursul lui Putin

Război civil în Rusia. Piloții ruși au refuzat să tragă în coloanele Wagner. Reacția mercenarilor după discursul lui Putin

Șeful Statului Major al Federației Ruse a dat ordin să se ridice avioanele și să deschidă focul asupra coloanelor de „wagnerieni” care se plimbau printre mașinile pașnice și printre camioane, a declarat liderul organizației Wagner, Evgheni Prigojin, într-un nou mesaj audio.

Mercenari Wagner pe străzile din Rostov pe Don Foto Profimedia

Prigojin a adăugat că Ministerul Apărării al Federației Ruse a trimis recruți pentru a bloca drumurile, potrivit acestuia, nu au opus rezistență și „s-au dat deoparte”.

„Dacă iese cineva în cale, îi vom distruge pe toți. Mergem până la capăt”, a subliniat el.

Grupul Wagner a reacționat pe Telegram după discursul televizat al lui Vladimir Putin: „Putin a luat decizia greșită. Tot ce e mai rău pentru el. În curând vom avea un nou președinte în Rusia”. Lovitura de stat a fost reală...

La solicitarea Procuraturii Generale al Federației Ruse, rețeaua de socializare „Vkontakte” a început să blocheze mesajele liderului mercenarilor.

Pe 23 iunie, Evgheni Prigojin a acuzat Ministerul Apărării al Rusiei de un atac cu rachete asupra taberelor PMK lui Wagner.

După ce șeful Grupului Wagner a anunțat un „marș al justiției” împotriva „răului săvârșit de conducerea militară a Rusiei”, mass-media ostilă a răspândit diverse informații despre agravarea situației de pe teritoriul rus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene