Război în Israel. Unde au fost raportate lupte între militari și teroriști pe teritoriul israelian

Război în Israel. Unde au fost raportate lupte între militari și teroriști pe teritoriul israelian

Forțele israeliene s-au confruntat la sol cu luptătorii Hamas în sate, baze militare și puncte de trecere a frontierei, iar atacurile aeriene israeliene au vizat ținte Hamas din Gaza, potrivit CNN .

Armata israeliană încearcă să elimine toți teroriștii Hamas de pe teritoriul ei FOTO Profimedia

la o zi după ce Hamas a lansat un atac mortal din Gaza, Israelul se luptă pentru a alunga militanții palestinieni de pe teritoriul său, premierul Benjamin Netanyahu jurând represalii și avertizând că va urma „un război lung și dificil”.

Lupte la sol în sate, baze militare și puncte de trecere a frontierei

Au fost lansate atacuri aeriene asupra a ceea Israelul a declarat a fi ținte Hamas din Gaza, în timp ce forțele sale s-au confruntat la sol cu luptătorii Hamas în sate, baze militare și puncte de trecere a frontierei.

Forțele de Apărare ale Israelului spun că au lovit 426 de ținte din Gaza, inclusiv 10 turnuri folosite de Hamas. Israelul a declarat că dronele au fost folosite în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru a lovi „o serie de escadroane teroriste în zona din jurul Fâșiei Gaza .

Localitățile unde se duc lupte FOTO CNN

Localitățile unde se duc lupte FOTO CNN

Au fost lovite și sedii militare aparținând organizației teroriste Jihadul Islamic

Avioanele de război israeliene au continuat să bombardeze Gaza duminică dimineața, iar după-amiază (ora locală), avioane de luptă au lovit trei sedii militare aparținând unor organizații teroriste din Fâșia Gaza, potrivit Forțelor de Apărare israeliene.

Au fost lovite sedii militare aparținând organizației teroriste Hamas folosite pentru dirijarea terorii, precum și sedii militare aparținând organizației teroriste Jihadul Islamic care au fost folosite în timpul unor operațiuni recente, precum și sedii militare suplimentare aparținând organizației teroriste Jihadul Islamic care au fost folosite de forțele de rachete ale organizației teroriste”, au explicat forțele de apărare israeliene, potrivit CNN.

Multe explozii și coloane mari de fum care se ridicau din nordul și estul Gaza, inclusiv în zona Beit Hanoun, s-au văzut în cadrul transmisiunile video în direct.

Liderul israelian a declarat că „prima fază” a operațiunii s-a încheiat cu „distrugerea majorității forțelor inamice care au pătruns pe teritoriul nostru”.

Cel puțin 313 palestinieni au murit

Potrivit Ministerului palestinian al Sănătății, în Gaza, cel puțin 313 palestinieni au murit (printre ei, 20 de copii) și aproape 1.990, dintre care 121 de copii, au fost răniți în ultimele 24 de ore.

Amintim că, Israelul a declarat în mod oficial război Hamas duminică, pregătind terenul pentru un răspuns militar masiv.

Nivelul la care se va ridica răspunsuli israelian rămâne neclar, dar un purtător de cuvânt militar a lăsat să se înțeleagă că țara ar putea încerca să preia controlul total asupra Fâșiei Gaza pentru prima dată din 2005, potrivit CNN.

Peste 600 de persoane au fost ucise în Israel

Amintim că peste 600 de persoane au fost ucise în Israel de când Hamas a lansat sâmbătă o ofensivă militară din Fâşia Gaza, iar mişcarea palestiniană a luat „peste 100 de prizonieri”, a transmis duminică guvernul israelian, în timp ce Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, controlat de Hamas, a anunţat un bilanţ de 370 de morţi de partea palestiniană, relatează AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat