Război în Ucraina. Atacuri ale armatei ruse în mai multe oraşe: mai multe zone rezidenţiale au fost distruse sau avariate

Război în Ucraina. Atacuri ale armatei ruse în mai multe oraşe: mai multe zone rezidenţiale au fost distruse sau avariate

Noaptea trecută, trupele ruse au lovit regiunea Dnipropetrovsk cu sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) Grad.

Anunţul a fost făcut de şeful Administraţiei militare regionale din Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko, pe Telegram.

„Armata rusă nu încetează să provoace teroare împotriva oraşelor şi satelor noastre. Două raioane au intrat sub focul inamicului, Nikopol şi Kryvyi Rih. Districtul Nikopol a fost lovit de două ori noaptea trecută cu Grad MLRS. Până la 50 de rachete au fost trase asupra zonelor rezidenţiale din Nikopol”, a scris Reznichenko.

Potrivit acestuia, un bărbat de 67 de ani a fost rănit.

O casă individuală a fost distrusă, iar câteva zeci de case au fost avariate. Au fost raportate distrugeri în şapte blocuri de apartamente. O şcoală locală, o grădiniţă şi mai multe instituţii municipale au fost, de asemenea, afectate.

Potrivit lui Reznichenko, două autobuze au ars şi până la 10 au fost avariate într-o companie auto locală. O conductă de alimentare cu gaz şi una de apă au fost întrerupte. Echipa de reparaţii lucrează la faţa locului.

De asemenea, primarul din Nikolaiv, Oleksandr Sienkevych, raportează un bombardament asupra oraşului.

„Astăzi, Nikolaiv a fost supus unui foc inamic masiv. Probabil, cel mai puternic din toate timpurile. Explozii puternice au fost auzite după ora 01:00 şi în jurul orei 05:00. O serie de obiecte au fost distruse, casele rezidenţiale au fost avariate”, a scris Sienkevych.

În timpul primei sirene de raid aerian, care a sunat la ora 01:01 a.m., locuitorii din zonă raportau explozii.

Următorul bombardament a avut loc la primele ore ale dimineţii. Trupele ruseşti au folosit muniţii cu dispersie.

În plus, s-au raportat bombardamente în oraşul Nikopol, potrivit şefului administraţiei militare a districtului Nikopol, Evhen Evtuşenko.

Bombardamentul inamic a avut loc în jurul orei 02:00-02:30. Amploarea distrugerilor şi a victimelor nu a fost încă raportată.

În noaptea de 30 iulie 2022, trupele ruseşti au folosit sistemele de rachete cu lansare multiplă Grad (MLRS) pentru a deschide focul asupra districtului Nikopol, regiunea Dnipropetrovsk. În Nikopol, o casă individuală a fost distrusă, 15 case individuale şi o duzină de clădiri de uz casnic au fost avariate.

În plus, au fost raportate distrugeri în două întreprinderi locale. Una dintre ele a luat foc, iar salvatorii au stins incendiul timp de câteva ore.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”