Război în Ucraina. Rușii lansează rachete către apartamente și ucid civili: Imagini dramatice la Zaporojie

Război în Ucraina. Rușii lansează rachete către apartamente și ucid civili: Imagini dramatice la Zaporojie

O rachetă lansată de ruși a lovit o clădire rezidenţială din oraşul Zaporojie, în sudul Ucrainei, miercuri dimineaţă, ucigând cel puţin doi civili şi rănind alţii cinci.

Zaporojie: bloc de locuințe atacat de ruși FOTO EPA-EFE

„În cursul nopţii, teroriştii ruşi au atacat cu rachete Zaporojie, lovind o clădire rezidenţială obişnuită de cinci etaje”, a scris președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe contul său de Telegram, alături de o fotografie a clădirii cu o gaură imensă în mijloc, cu intrarea distrusă, ferestrele sparte şi dărâmături împrăştiate în jur.

„Statul malefic continuă să folosească teroarea şi să poarte război împotriva civililor. Teroarea rusă trebuie să fie învinsă”, a adăugat șeful statului ucrainean.

FOTO EPA-EFE

FOTO EPA-EFE

Potrivit lui Zelenski, opt apartamente au fost distruse în atacul de la Zaporojie, iar salvatorii caută supravieţuitori printre dărâmături. Biroul său a anunțat de asemenea că trei persoane sunt date dispărute în urma acestui atac.

Înregistrările video făcute de agenția de presă Reuters arată pompieri lucrând în perimetrul clădirii avariate şi autobuze goale oprindu-se în apropiere.

Guvernatorul Zaporojie, Iuri Malaşko, a precizat că şase rachete au lovit oraşul, în timp ce şapte drone au vizat asupra sate din apropiere. În același timp, aşezările de lângă linia frontului au fost vizate de artileria rusă. În total, 18 aşezări au fost bombardate în regiune în ultimele 24 de ore, a declarat el.

Zaporojie: distrugeri într-o biserică din apropiere în urma atacului rusesc FOTO EPA-EFE

Zaporojie: distrugeri într-o biserică din apropiere în urma atacului rusesc FOTO EPA-EFE

Într-un alt atac, la Obuhovka, regiunea Dnipropetrovsk, o femeie în vârstă de 31 de ani fost ucisă, iar patru persoane rănite și opt case distruse.

În Herson, o femeie în vârstă de 69 de ani a fost ucisă în urma unor tiruri ale artileriei ruse, în timp ce orașul Harkov se confruntă parțial cu pene de curent din cauza unor atacuri rusești.

Moscova nu a comentat deocamdată aceste atacuri, dar de regulă neagă că ar viza în mod deliberat civili, notează Reuters, potrivit Agerpres .

Ofensiva rusă slăbește la Avdiivka

Pe de altă parte, forţele ruse au scăzut frecvenţa atacurilor în zona localităţii Avdiivka, în regiunea Doneț, lansând marţi doar cinci atacuri, adică jumătate din numărul celor efectuate luni. Informația a fost furnizată de Statul Major General al armatei ucrainene.

Conform Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), un centru de reflecție de la Washington care analizează cursul ostilităţilor din Ucraina, Rusia rămâne în ofensivă în zona Avdiivka în pofida faptului că nu reușește să câştige teren.

În același timp, Statul Major General al armatei ucrainene a raportat miercuri că peste 15 atacuri ruseşti au fost respinse în zona Kupiansk, un nod de cale ferată din regiunea Harkov.

Potrivit ISW, Rusia a făcut progrese în direcţia Kupiansk, în timp ce Kievul îşi continuă contraofensiva în sud şi est cu succese limitate până în prezent.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat