Război în Ucraina. Trei bombardiere rusești Su-34, doborâte în regiunea Herson

Război în Ucraina. Trei bombardiere rusești Su-34, doborâte în regiunea Herson

Forţele Aeriene ale Ucrainei au doborât vineri trei bombardiere ruseşti Suhoi Su-34 aflate în misiune în regiunea Herson, sudul Ucrainei.

Bombardier Su-34 FOTO EPA-EFE

„Astăzi (vineri, n. red.) la prânz, trei avioane de vânătoare-bombardiere ruseşti Su-34 au fost doborâte în zona operaţională sud”, a anunţat comandantul Forţelor Aeriene ale Ucrainei, Mîkola Oleşciuk.

În discursul său de vineri seară, Volodimir Zelenski a precizat că aceste avioane militare au fost doborâte de rachete. Preşedintele ucrainean s-a declarat „recunoscător soldaţilor noştri care au distrus trei avioane ruseşti Suhoi deodată. În sud - în regiunea noastră Herson”.

„Să ştie fiecare pilot rus despre răspunsul nostru la fiecare ucigaş rus - niciunul dintre ei nu va rămâne nepedepsit”, a adăugat Zelenski.

Forţele Aeriene ale Ucrainei nu au precizat soarta piloţilor avioanelor doborâte.

Conducerea militară de la Moscova nu au confirmat incidentul și este foarte puțin probabil să o facă, deoarce de regulă nu își recunoaște pierderile pe câmpul de luptă din Ucraina. În schimb, un blogger militar rus influent a vorbit despre „pierderi în luptă” cauzate de sistemului de apărare antiaeriană Patriot furnizat de Statele Unite, relatează AFP, potrivit Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat