Război în Ucraina. Un colaborator al rușilor acuzat de răpiri și torturi a fost ucis într-un atentat

Război în Ucraina. Un colaborator al rușilor acuzat de răpiri și torturi a fost ucis într-un atentat

Serghei Moskalenko, șeful al unuia dintre cele mai mari centre operate de ruși în teritoriile ocupate în Ucraina, a fost ucis vineri seara în urma exploziei mașinii sale.

Serghei Moskalenko FOTO Twitter

Potrivit unor surse citate de presa ucraineană, atentatul soldat cu moartea lui Moskalenko a avut loc în apropiere de orașul Nova Kahovka, în regiunea Herson. Moskalenko a decedat pe loc, în timp ce soția sa a fost rănită în urma exploziei.

Există informații că explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv artizanal plasat sub mașină. Nu se știe exact cine sunt autorii atentatului. Presa ucraineană prezintă două piste, fie o răzbunare a partizanilor locali, fie o dispută internă în cadrul ocupației rusești din Herson.

Serghei Moskalenko, patron al unei firme de pază, a decis să treacă de partea rușilor după ocuparea orașului Nova Kahovka. A fost numit la conducerea unui centru de arest preventiv indicat de localnici ca un loc de tortură împotriva deținuților și persoanelor răpite. Soția sa este șefă a Departamentului de Afaceri Interne din Nova Kahovka.

Ivan Tkaci, un alt colaborator al rușilor, a murit de asemenea în urma exploziei mașinii sale. Atentatul a avut loc la Melitopol, un oraș din regiunea Zaporojie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante