Război pe față în Guvern! Generalul Ciucă, enervat de jocurile perverse ale slugoiului Dancă!

Război pe față în Guvern! Generalul Ciucă, enervat de jocurile perverse ale slugoiului Dancă!

Astăzi, la întâlnirea cu ELCEN, Nicușor Dan, premierul interimar Nicolae Ciucă și alți membri ai Guvernului, la un moment dat, premierul Nicolae Ciucă s-a ridicat în picioare și i s-a adresat lui Ionel Dancă spunându-i că este inadmisibil modul în care se comportă și jocurile de culise pe care le face. Premierul i-a mai spus acestuia și că dacă nu se potolesc va fi rău pentru el și pentru șefii lui.

Nicolae Ciucă către slugile lui Orban din Guvern: „Cum vă bateți joc de un general al Armatei Române?”

Nicolae Ciucă a terminat discuția cu o amenințare, aceea că va fi rău pentru el și pentru șefii lui dacă nu încetează aceste jocuri.

„Știu exact ce faceți și dacă nu vă potoliți va fi foarte rău pentru voi,” a declarat premierul interimar Nicolae Ciucă. „Cum vă permiteți să vă bateți joc de un general al Armatei Române?,” a continuat premierul interimar.

Mai mult, Ciucă a spus clar ca nu mai tolerează sa fie ținta atacurilor pornite împotriva sa.

Întreaga audiență a fost șocată, iar din informațiile pe care le-am primit de la unii dintre participanții de la acea întâlnire, Ionel Dancă era alb de spaimă. Potrivit acelorași surse, Ludovic Orban l-a sunat pe Nicolae Ciucă pentru a lamuri situația.

Amintim faptul că primul lucru pe care Nicolae Ciucă l-a făcut după ce a fost numit premier interimar a fost să scape de oamenii lui Ludovic Orban.

Astfel, încă din primele de ore de când a obținut noua funcție, Nicolae Ciucă s-a debarasat de locotenenţii fostului premier Ludovic Orban. Mai precis, secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase şi consiliera Mădălina Simion şi-au dat demisia la ordinul premierului interimar.

 Surse politice au declarat presei că premierul interimar Nicolae Ciucă i-a convocat pe apropiaţii fostului premier Ludovic Orban şi le-a cerut, scurt, demisia din Guvern.

Totodată, același surse susțin că Nicolae Ciucă a ţinut să le transmită și ce să spună presei.

„Să spuneţi în presă că eu v-am cerut să plecaţi”, ar fi spus premierul interimar. De asemenea, se pare că noile mișcări făcute de Nicolae Ciucă au stârnit un adevărat haos în PNL. Mai mulți lideri sunt deranjați de comportamentul acestuia.

UPDATE: Într-un drept la replică trimis pe mail, Guvernul precizează: Dezmințim categoric informațiile false vehiculate în articolul publicat de dumneavoastră referitoare la existența unei discuții în contradictoriu între prim-ministrul interimar Nicolae Ciucă și șeful Cancelariei, Ionel Dancă. De altfel, șeful Cancelariei Prim-ministrului nu a participat la această întâlnire. Contrar informațiilor vehiculate în spațiul public, între prim-ministrul interimar și echipa guvernamentală există o relație de foarte bună colaborare, iar Executivul își desfășoară eficient activitatea curentă.

SURSA:  Capital.ro

Amănunte incredibile din interiorul PNL! Jurnalistă: Camarila lui Orban a intrat în fibrilații și miercuri dimineață s-a adunat disperată în Modrogan, în jurul șefului, să pună la cale strategia de contraofensivă

Generalul Ciucă a început războiul din prima zi. Ca un șef de Stat Major care are de câștigat un război, nu de dansat printre sensibilități, premierul interimar s-a apucat din primul moment să taie acele capete despre care anul de ministeriat îl învățaseră că reprezintă marile vulnerabilități, unii spun că și din punct de vedere penal, ale guvernării liberale, scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe  SpotMedia.ro .

Și nu am nicio îndoială că a avut lumina verde din partea președintelui Iohannis. Numai copiii nu știu cine sunt și ce făceau dnii Antonel Tănase și mai ales Costel Barbu.

A fost o mișcare șoc care a uimit partidul, nu neapărat într-un sens negativ, pentru că mulți erau deja sătui de camarila dlui Orban. Înțeleg că dl Dancă devenise deja un soi de minge de fotbal de antrenament între cei care îl acuzau că nu a fost decât un profitor al partidului.

În mod firesc camarila a intrat în fibrilații și miercuri dimineață s-a adunat disperată în Modrogan, în jurul șefului, să puna la cale strategia de contraofensivă.

Dl Orban, spun surse din PNL, s-ar fi dus la Cotroceni să-l sperie pe Klaus Iohannis că se revoltă partidul din cauza dlui Ciucă. A sifonat și în presă, pe surse, aceeași informație.

Nu s-ar fi revoltat, ba dimpotrivă aș zice, dar se pare că rezervele de curaj și informație ale dlui Iohannis s-au terminat miercuri după-amiază. Și ca să nu tulbure apele prea tare într-un moment dificil, a preferat să treacă la varianta a doua – Florin Cîțu, pe care Ludovic Orban îl consideră o pradă foarte ușoară.

Eu nu m-aș hazarda totuși să spun că dl Cîțu e premierul lui Ludovic Orban, așa cum domnia sa a încercat să sugereze.

Epopeea Dragnea a dovedit că partajarea puterii într-un partid nu e posibilă. Și dl Dragnea, la fel ca dl Orban, pusese cu mâna lui pe listă toți parlamentarii și toți miniștrii, controla fiecare șef de filială și totuși polul real de putere era la Palatul Victoria.

Nu poți să fii un premier, adică cel mai puternic om din România în mod real, dar la partid să bați din călcâie. Până și Viorica Dăncilă a rupt lanțul până la urma.

 Și dl Orban știa asta când, în martie, l-a retras intempestiv pe premierul desemnat Florin Cîțu, atunci când a fost evident că avea voturile necesare pentru a deveni premier. Atunci dl Cîțu a acceptat să intre în rolul ingrat al celui care părea că se teme de victorie. Nu cred că ar face-o din nou.

Cum dl Cîțu era oricum între cele 3 variante ale domniei sale, președintele Iohannis a considerat probabil că e o repliere înțeleaptă și i-a permis dlui Orban să câștige timp.

 
 Dar, potrivit surselor din partid, dl Orban vrea să îl îndiguiască pe premierul Florin Cîțu tot cu camarila proprie și de aceea ar putea duce negocierile cu USR-PLUS în interesul conservării propriei puteri.

Zic surse liberale că l-ar dori la Finanțe pe dl Dancă, la Dezvoltare tot pe dl Ion Ștefan, zis Grindă, și la Interne pe Laurențiu Leoreanu. Astfel, Florin Cîțu ar trebui să devină victimă sigură.

Oricum negocierile pentru guvern nu încep sub auspicii bune. Permiteți-mi să nu cred o iota din povestea cu programul, cu principiile și alte chestiuni de PR.

Bătălia e fix, dar fix pe ministere și pe puterea lor. Ludovic Orban vrea poziții pentru oamenii săi pentru a continua să conducă guvernul prin interpuși până când, spera probabil, dl Cîțu va eșua și tot el va reveni la Palatul Victoria. Și pentru a reveni are de dovedit partidului că este indispensabil, deci va plusa la negocieri cu orice preț.


Ludovic Orban și Costel Barbu, „omul cu sacoșa”


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...