Război total Simona Halep - șefii tenisuIui! Prima reacție a Federației după ce românca a acuzat că nu e lăsată să joace

Război total Simona Halep - șefii tenisuIui! Prima reacție a Federației după ce românca a acuzat că nu e lăsată să joace

După 8 luni de tăcere, Simona Halep a vorbit. Și a făcut-o dur, acuzând că Federația Internațională că găsește tertipuri prin care îi tot amână procesele.

Simona Halep nu mai suportă amânările cerute de ITF. Foto Getty images

A dezvăluit că audierea trebuia să aibă loc pe 28 februarie, ceea ce ia dat speranțe că poate concura la Indian Wells, dar a ajuns să fie programată abia pe 28 mai, în ziua în care începe Roland Garros.

Vorbind public pentru prima dată de când a anunțat că a primit suspendarea pentru dopaj, Halep a criticat organismele anti-doping și a spus că audierea din februarie a fost în cele din urmă amânată pentru 24 martie, deoarece ITF a avut nevoie de mai mult timp pentru teste suplimentare, dar și data ulterioară a fost amânată. Audierea lui Halep este acum programată pentru 28 mai, prima zi a Openului Francez”, scrie The Guardian.

ITF nu intră în polemică

Federația Internațională de Tenis a avut o primă reacție, nedorind să intre în polemică cu românca: „ITF a spus că nu este în măsură să comenteze criticile lui Halep! De asemenea, ITIA a fost contactată pentru comentarii”, notează cotidianul britanic.

Declarațiile acide ale Simonei Halep o pot ajuta sau îi vor îngreuna situația. Ori pot pune presiune pe ITF să dea drumul dosarului mai departe, ori șefii tenisului vor căuta să se răzbune și vor întârzia și mai mult judecarea cazului.

Cât trebuie să mai aștepte pentru a fi judecătă

Halep speră că se va putea prezenta, într-un final, pe 28 mai, la tribunalul sportiv de la Londra, dar nu mai e sigură nici de acest termen: „Au trecut șapte luni de când am fost suspendată inițial, deși am toate dovezile din decembrie. Nu cer tratament special. Vreau doar să fiu judecată: cât mai trebuie să aștept?

Am trimis dovezile la Federația Internațională de Tenis (ITF) și ei le-au refuzat. Le-am trimis în decembrie. ITF le-a refuzat și încă ne luptăm cu asta. Întrucât ITF le-a refuzat, singura șansă de a fi soluționat acest caz este să merg la tribunal pentru a avea o audiere și să prezint toate dovezile că testul meu pozitiv a fost contaminat.

ITF a negat probele româncei

Am trimis toate rezultatele în decembrie la ITF pentru a arăta că a existat o contaminare în proba mea, dar ei au negat-o. Îi căutam în fiecare zi. Aveam o mare speranță că pot merge la tribunal pentru a avea o audiere și a ști dacă pot juca Indian Wells sau nu. Audierea din 28 februarie nu a avut loc deoarece ITF a solicitat mai mult timp pentru a face teste suplimentare. Chiar dacă o așteptam, audierea a fost amânată pentru 24 martie.

Apoi, ITF a cerut ca audierea din 24 martie să fie anulată. Nu am fost de acord cu asta pentru că, după cum spune regula, un jucător care este suspendat provizoriu are dreptul să obțină o audiere rapidă. Totul durează atât de mult. Am cerut ITF să-mi ridice sancțiunea pentru a putea juca, dar au refuzat. Următorul pas este o audiere la sfârșitul lunii mai, 28, dar este un pas foarte fragil, pentru că ITF a spus că ar putea să o anuleze și pe aceasta”, au fost primele declarații ale Simonei Halep după debutul scandalului de dopaj.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /