RĂZBOIUL din ANAF, faza pe MAFIOȚI

RĂZBOIUL din ANAF, faza pe MAFIOȚI

Seful Fiscului despre sindicalistul care conduce protestele: Vasile Marica, mafiot imbracat in haina sindicalistului, veriga de legatura dintre grupurile de interese locale si cativa locotenenti personali ai sai.

"Vasile Marica, veriga de legatura dintre grupurile de interese locale si cativa locotenenti personali ai acestuia speriati de gandul ca nu-si mai pot negocia functiile prin carciumi, crede ca mai poate manipula opinia publica cu un protest impotriva modernizarii ANAF. Este sub demnitatea mea sa vorbesc cu un astfel de personaj, cu care nu voi negocia niciodata nimic, insa am datoria de a explica opiniei publice si angajatilor onesti din ANAF cateva lucruri", spune seful Fiscului, Gelu Stefan Diaconu, intr-un raspuns adresat sindicalistului Vasile Marica, cel care a cerut demisia lui Diaconu.

Pentru echilibrarea punctelor de vedere citiți și  EXPLOZIV/Ăsta controlează EVAZIUNEA din România?/Ponta este un MINCINOS imbecil

In mesajul sau, Diaconu explica faptul ca prezenta unui inspector de integritate la examenele de promovare reprezinta doar "extinderea unei practici folosite deja la supravegherea examenelor de la Antifrauda si ofera garantia ca promovarile nu mai sunt la cheremul lui Vasile Marica si al gastii acestuia, preocupati doar sa profite de pe urma unor functii publice".

Reamintim ca sindicatul Sex Lex, condus de Vasile Marica, a anuntat un protest pentru astazi impotriva lui Diaconu. Motivul declansarii protestului este o decizie a conducerii ANAF prin care la toate concursurile de promovare trebuie sa fie prezent si un angajat de la Directia interna de Integritate. Doi sefi regionali de la ANAF au refuzat sa se supuna deciziei, care ar fi insemnat o posibilitate mai mica de trucare a examenelor, si au fost demisi.

"Potrivit prevederilor legale, examenele sunt organizate de angajator, respectiv de directiile regionale, acestea avand personalitate juridica. Este adevarat ca interzicerea organizarii examenelor la nivel local, sub supravegherea fratiilor patronate de Vasile Marica, nu poate fi privita cu ochi buni de acest personaj care de 20 de ani paraziteaza sistemul vamal si fiscal, insa a venit momentul sa inteleaga pana si el ca nu mai poate trai la nesfarsit din spagi intr-o Romanie aflata in plina schimbare de paradigma. In esenta, acest personaj nociv pentru tot ce inseamna reforma administratiei, un profitor al miscarilor sindicale oneste, protesteaza impotriva eliminarii nepotismelor si impotriva oferirii unei oportunitati reale de promovare angajatilor ANAF merituosi, pentru a ramane in continuare conectat la robinetul banilor murdari", mai arata Gelu Diaconu in comunicatul citat.

"In ce priveste solicitarea demisiei mele din partea unui mafiot imbracat in haina sindicalistului preocupat de soarta adevaratilor functionari, am un singur lucru de spus: afirm public ca aceasta este la dispozitia noului prim-ministru la orice ora din zi si din noapte, asa cum a fost dintotdeauna. Intr-o tara civilizata, membra a UE, un parazit al sistemului nu va putea destabiliza niciodata o institutie fundamentala a statului roman" mai spune Gelu Stefan Diaconu, presedinte ANAF.

Cine este acest Vasile Marica

Este un personaj controversat, fiind prins in februarie 2011 intr-un scandal de proportii. Marius Ungureanu, fost sef al Vamii Giurgiu, a facut un autodenunt in direct, povestind cum ii dadea mita lui Vasile Marica. Tot atunci a adus mai multe acuzatii grave la adresa sindicalistului.

"Marica a santajat toti directorii ANV, indiferent de culoare politica", "stia secunda de secunda tot ce se misca in punctele vamale, pe langa amenintarile de proteste", "Marica a infiintat, organizat si e principalul beneficiar al acestui sistem", a povestit Ungureanu, precizand ca s-a autodenuntat la DNA cu speranta "ca de data aceasta lucrurile sa se clarifice". Ungureanu a spus ca a mai facut un autodenunt in 2003, dar nu s-a intamplat nimic. Acum, el s-a autodenuntat la DNA: "Sper ca de data aceasta lucrurile sa se clarifice".

El a spus ca Vasile Marica si-a cumparat diploma de licentiat a unei facultati, in conditiile in care nu avea studii superioare. Ulterior, Vasile Marica a respins acuzatiile, iar DNA a anuntat ca nu a primit nicio sesizare din partea lui Marius Ungureanu. Vezi aici mai multe detalii.

Potrivit unui articol din 2011 din ziarul Adevarul, Federatia lui Marica a fost singura din Ministerul Finantelor Publice careia administratia i-a recunoscut toate drepturile. A preluat conducerea Sindicatului National Vamal Unirea in 1995, la numai un an dupa ce a intrat in sistem. Din 1995, Vasile Marica a urcat vertiginos, ajungand sa conduca prima si cea mai mare organizatie a functionarilor publici din Romania, arata Adevarul. In plus, Ministerul Finantelor i-a dat si foarte multa putere. In 2005, ministrul Finantelor Sebastian Vladescu si Vasile Marica au semnat un protocol prin care Federatia lui Marica avea dreptul sa-si desemneze reprezentanti care sa "participe activ la repartizarea veniturilor suplimentare", celebrele stimulente din cauza carora s-au revoltat cei din finante in 2010. Prin acest protocol, stimulentele erau acordate preferential, beneficiarii fiind cei din sindicatul lui Marica.

Pentru echilibrarea punctelor de vedere citiți și  EXPLOZIV/Ăsta controlează EVAZIUNEA din România?/Ponta este un MINCINOS imbecil

El controleaza tot ce misca in zona resurselor umane de la Finantele Publice. Mai mult, sotia sa, Malina, este director la Scoala Nationala de Finante Publice si Vama. Asa s-a ajuns ca angajatii din Vama sa-i plateasca lui Marica un fel de "taxa de protectie" pentru a-si pastra slujbele, se arata intr-un articol din romaniacurata.ro. 

Potrivit ultimei declaratii de avere (2013), Marica detine din 2006 un teren de 500 mp in Ilfov, un apartament din 2000 de 98 mp in Bucuresti, un autoturism Toyota Yars din 2003 si un Volkswagen Golf din 2010, dar si un credit facut in 2008 de 150.000 euro. In banci, detinea la nivelul anului 2012 circa 40.000 lei.Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cine era femeia găsită moartă într-un geamantan, în Oradea

2 Nea ăsta e comisarul de poliție Cosmin Popovici, cu apartament în Spania și nenumărate proprietăți în țară / Nu poate justifica 1,3 milioane lei

3 Andrei Caramitru / Ghinea, Barna, Drulă și Moșteanu. Cam ăștia. Plus Cioloș. Trebuie să plece…

4 Posibil război civil în Ucraina și un nou pas al Rusiei spre Gurile Dunării, două dintre consecințele înghețării ostilităților în țara vecină

5 Foarte interesante amănunte...