Războiul din Ucraina a accelerat „paramilitarizarea” Rusiei. Analiza Ministerulului britanic al Apărării

Războiul din Ucraina a accelerat „paramilitarizarea” Rusiei. Analiza Ministerulului britanic al Apărării

În ultimii cel puţin 20 de ani, Rusia a înregistrat o proliferare a grupurilor paramilitare provenite din forţele sale armate regulate, potrivit analizei de vineri a Ministerului Apărării al Regatului Unit, informează dpa, preluată de Agerpres.

Paramilitarii Wagneri au jucat un rol însemnat pe frontul estic FOTO PROFIMEDIA

"Această 'paramilitarizare' s-a accelerat în mod dramatic de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina şi este una semnificativă în special în Peninsula Crimeea", se arată în cea mai recentă analiză a ministerului britanic.

"Liderul Crimeei ocupate de Rusia, Serghei Aksionov , a jucat un rol esenţial în formarea câtorva unităţi locale, care clamează adesea afilierea cu tradiţia kazacilor", a subliniat ministerul de la Londra, cu referire la comunităţile ce obişnuiau să se stabilească pe teritoriul Ucrainei actuale alături de alte locuri.

"Majoritatea au un fel de statut semi-oficial, ca unităţi de rezervă ale armatei regulate. Aksionov este probabil dornic să-şi lustruiască acreditările patriotice recrutând combatanţi, însă în acelaşi timp el este probabil îngrijorat de abilitatea armatei regulate de a apăra peninsula", mai notează Ministerul Apărării britanic în actualizarea sa de vineri.

Potrivit ministerului britanic, principalul element al garnizoanei Rusiei "este în prezent desfăşurat majoritar în afara peninsulei (Crimeea) şi a înregistrat pierderi grele".

Serghei Aksionov și-a înființat în peninsulă propria companie militară privată, "Konvoi", care condusă de Konstantin Pikalov, mâna dreaptă a fondatorului PMC Wagner, Evgheni Prigojin , relatează Ukrinform.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”