Războiul din Ucraina a accelerat „paramilitarizarea” Rusiei. Analiza Ministerulului britanic al Apărării

Războiul din Ucraina a accelerat „paramilitarizarea” Rusiei. Analiza Ministerulului britanic al Apărării

În ultimii cel puţin 20 de ani, Rusia a înregistrat o proliferare a grupurilor paramilitare provenite din forţele sale armate regulate, potrivit analizei de vineri a Ministerului Apărării al Regatului Unit, informează dpa, preluată de Agerpres.

Paramilitarii Wagneri au jucat un rol însemnat pe frontul estic FOTO PROFIMEDIA

"Această 'paramilitarizare' s-a accelerat în mod dramatic de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina şi este una semnificativă în special în Peninsula Crimeea", se arată în cea mai recentă analiză a ministerului britanic.

"Liderul Crimeei ocupate de Rusia, Serghei Aksionov , a jucat un rol esenţial în formarea câtorva unităţi locale, care clamează adesea afilierea cu tradiţia kazacilor", a subliniat ministerul de la Londra, cu referire la comunităţile ce obişnuiau să se stabilească pe teritoriul Ucrainei actuale alături de alte locuri.

"Majoritatea au un fel de statut semi-oficial, ca unităţi de rezervă ale armatei regulate. Aksionov este probabil dornic să-şi lustruiască acreditările patriotice recrutând combatanţi, însă în acelaşi timp el este probabil îngrijorat de abilitatea armatei regulate de a apăra peninsula", mai notează Ministerul Apărării britanic în actualizarea sa de vineri.

Potrivit ministerului britanic, principalul element al garnizoanei Rusiei "este în prezent desfăşurat majoritar în afara peninsulei (Crimeea) şi a înregistrat pierderi grele".

Serghei Aksionov și-a înființat în peninsulă propria companie militară privată, "Konvoi", care condusă de Konstantin Pikalov, mâna dreaptă a fondatorului PMC Wagner, Evgheni Prigojin , relatează Ukrinform.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 De citit...

3 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

4 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

5 Judecătorii și-au mărit ieri salariile, retroactiv. Statul va fi pus să plătească și dobânzi penalizatoare