Războiul din Ucraina: Hermes şi Chanel îşi suspendă activităţile în Rusia

Războiul din Ucraina: Hermes şi Chanel îşi suspendă activităţile în Rusia

Două dintre marile grupuri franceze din industria produselor de lux, Hermes şi Chanel, au anunţat vineri închiderea temporară a magazinelor lor din Rusia, care a invadat Ucraina pe 24 februarie, informează AFP.

"Ţinând cont de îngrijorările tot mai mari legate de situaţia actuală, de incertitudinea crescândă şi de complexitatea operaţiunilor noastre", casa Chanel a decis "să îşi suspende temporar activităţile în Rusia", au precizat reprezentanţii companiei franceze într-un comunicat.

Chanel deţine 17 magazine în regie proprie în Rusia, precum şi puncte de vânzare în magazine mari, având în total 371 de angajaţi în această ţară.

"Nu vom mai face livrări în Rusia, ne închidem magazinele şi am suspendat deja comenzile online. Siguranţa angajaţilor noştri este prioritară şi rămânem în contact strâns cu echipele noastre locale, pe care vom continua să le sprijinim", au precizat reprezentanţii casei Chanel.

Puţin mai devreme în timpul zilei de vineri, reprezentanţii Hermes, care s-au declarat "foarte îngrijoraţi de situaţia actuală din Europa", au anunţat pe pagina de LinkedIn a companiei decizia de a "suspenda temporar" cele trei magazine Hermes din Rusia - inclusiv pe cel aflat în celebrul magazin universal Gum din Moscova - şi de a sista toate activităţile comerciale în această ţară începând de vineri seară.

"Vom continua să le susţinem pe echipele noastre aflate la faţa locului", au transmis reprezentanţii grupului francez, care are aproximativ 60 de angajaţi în Rusia.

Cu ocazia publicării rezultatelor sale financiare pe 18 februarie, Hermes a anunţat că intenţionează să deschidă un magazin la Sankt Petersburg în 2022. Această lansare a fost amânată sine die, a precizat, vineri, compania franceză.

Mai multe companii internaţionale au anunţat deja suspendarea activităţilor lor în Rusia, inclusiv gigantul suedez din industria articolelor de mobilier Ikea, ai cărui directori au declarat joi pentru AFP că "războiul are un enorm impact uman şi se traduce, de asemenea, prin perturbări grave ale lanţului de producţie şi de comerţ". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!