Răzvan Lucescu a câştigat Cupa Greciei cu PAOK, după o finală marcată de violenţe

Răzvan Lucescu a câştigat Cupa Greciei cu PAOK, după o finală marcată de violenţe

Antrenorul român Răzvan Lucescu a cucerit Cupa Greciei la fotbal cu echipa PAOK Salonic, sâmbătă seara, după ce a învins-o pe AEK Atena, noua campioană, cu scorul de 2-0, la Atena, într-o finală marcată de violenţe între suporteri.


Foto: (c) Yorgos Karahalis / AP


PAOK s-a impus prin golurile marcate de Vieirinha (65) şi Dimitrios Pelkas (90+1), dar echipa din Salonic a avut doi jucători eliminaţi, Mauricio (80) şi ex-stelistul Fernando Varela (90), în timp ce de la AEK a fost eliminat Ognjen Vranjes (81). PAOK a ratat un penalty în min. 23.

Înfruntările dintre poliţie şi suporterii celor două echipe au izbucnit în jurul stadionului Olimpic, înaintea cele de-a 76-a finale, dar incidente minore s-au petrecut şi în interiorul arenei.


Foto: (c) GEORGIA PANAGOPOULOU / EPA


Un cocktail molotov a fost aruncat de ultraşii echipei AEK spre o dubiţă în care se aflau cinci suporteri ai formaţiei PAOK. Potrivit presei locale, doi dintre aceştia au fost bătuţi şi au ajuns apoi la spital. Un alt suporteri al echipei din Salonic ar fi fost rănit cu lovituri de cuţit.

Nu mai puţin de 5.000 de poliţişti au fost mobilizaţi în capitala elenă pentru a preveni incidentele, care au început încă de vineri între două grupuri de fani în centrul Atenei, fiind răniţi doi poliţişti.


Foto: (c) GEORGIA PANAGOPOULOU / EPA


Pentru a minimiza contactul dintre cele două rivale, fiecare club a primit câte 17.196 bilete, deşi stadionul poate primi 69.618 spectatori.

Campionatul elen a fost suspendat în martie timp de trei săptămâni din cauza incidentelor petrecute la meciul dintre PAOK şi AEK, la care patronul grupării din Salonic, Ivan Savvidis, nemulţumit de arbitraj, a pătruns pe teren cu pistolul la centură, el primind interdicţie pe stadioane timp de trei ani.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...