Reacţia CSM în dosarul lui Negulescu: Secţia pentru judecători nu va acoperi încălcări ale legii

Reacţia CSM în dosarul lui Negulescu: Secţia pentru judecători nu va acoperi încălcări ale legii

Secţia pentru judecători a CSM susţine că îşi asumă în continuare aplicarea mecanismelor prevăzute de lege în vederea autoreglării oricăror derapaje de la legalitate în interiorul puterii judecătoreşti, subliniind că în nicio situaţie nu va acoperi încălcări ale legii.

"Potrivit declaraţiei formulate de o persoană vătămată cu privire la presupuse solicitări adresate de un procuror, în absenţa autorizărilor prevăzute de lege, în legătură cu supravegherea vieţii private a judecătorilor, respectiv modalitatea de efectuare a concediilor, locaţia şi anturajul cu care îşi petreceau concediile, precum şi cu privire la urmărirea tranzacţiilor bancare efectuate de judecători şi traseul pe care judecătorii îl urmau zilnic, Secţia pentru judecători atrage atenţia în mod ferm cu privire la pericolul ca astfel de presupuse practici să se constituie într-o modalitate de lucru a unor procurori în scopul încălcării în mod grav a independenţei judecătorilor, cu consecinţa afectării actului de justiţie, în detrimentul drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor. Secţia îşi asumă în continuare aplicarea în concret a mecanismelor prevăzute de lege în vederea autoreglării oricăror derapaje de la legalitate în interiorul puterii judecătoreşti şi asigură pe toţi cetăţenii de îndeplinirea misiunii constituţionale cu care membrii au fost învestiţi, subliniind că în nicio situaţie nu va acoperi încălcări ale legii", se arată într-un comunicat al CSM.

Reacţia CSM vine după ce în presă a fost publicată declaraţia unei părţi vătămate din dosarul în care sunt cercetaţi fostul procuror Mircea Negulescu şi fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea.

În declaraţia respectivă, partea vătămată susţine că Mircea Negulescu i-ar fi solicitat informaţii despre viaţa privată a unor judecători, urmărind să afle detalii despre anturajul şi locaţiile unde judecătorii îşi petreceau concediile, precum şi persoanele care ar fi suportat costurile sejururilor. AGERPRS


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…