Reacția Kievului după ce Moscova a anunțat uciderea a sute de soldați în atacul asupra gării Ceaplîne

Reacția Kievului după ce Moscova a anunțat uciderea a sute de soldați în atacul asupra gării Ceaplîne

Ucraina a calificat joi drept ''minciună şi propagandă'' afirmaţiile Moscovei conform cărora ar fi ucis circa 200 de soldaţi ucraineni în atacul cu rachetă efectuat miercuri asupra unei gări din regiunea ucraineană Dnipropetrovsk, atac soldat conform Kievului cu moartea a peste 20 de civili, conform Agerpres .

Atacul rusesc asupra unui tren în gara ucraineană Ceaplîne Foto: Twitter/ Dmitro Kuleba

Este o ''minciună în plus" venită din partea ''unei ţări teroriste'', a declarat acestei agenţii un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Yrik Sak.

Conform versiunii prezentate mai devreme de Ministerul rus al Apărării, o rachetă Iskander ar fi lovit un tren militar ucrainean în gara ucraineană Ceaplîne şi astfel ''au fost eliminaţi peste 200 de militari rezervişti (ucraineni) şi 10 echipamente militare care se îndreptau spre zona de lupte din Donbas'', în estul Ucrainei.

Reprezentantul Ministerului ucrainean al Apărării a mai semnalat în declaraţia dată ca reacţie la aceste afirmaţii ale Moscovei că, pe ansamblu, numai 5 din 100 de obiective atacate de Rusia de când a început în februarie invazia asupra Ucrainei au fost ţinte militare, restul fiind toate civile.

De partea sa, Rusia susţine că nu atacă ţinte civile, dar acuză armata ucraineană că foloseşte populaţia civilă ca scuturi umane prin amplasarea unor trupe şi echipamente militare în zone populate.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţase miercuri seară un bilanţ de peste 20 de victime civile în atacul asupra gării Ceaplîne, bilanţ revizuit joi dimineaţă la 25 de morţi de către preşedinţia ucraineană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /