Reacția Kremlinului după ce Polonia și Slovacia au promis avioane de luptă Ucrainei

Reacția Kremlinului după ce Polonia și Slovacia au promis avioane de luptă Ucrainei

Kremlinul a reacționat vineri la anunțul statelor membre NATO Polonia şi Slovacia că urmează să trimită avioane de luptă MiG-29 Kievului, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

În cursul operaţiunii militare speciale tot acest echipament va fi distrus", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Pare că toate aceste ţări sunt astfel angajate în eliminarea unui echipament vechi care nu le este necesar", a adăugat el.

Moscova a acuzat Occidentul că participă direct la conflict furnizând arme Ucrainei şi a avertizat şi anterior că armele NATO sunt ţinte legitime pentru forţele sale.

Guvernul Slovaciei a anunțat, vineri, 16 martie, că va trimite 13 avioane de luptă de producție sovietică în Ucraina, la o zi după un anunț similar al președintelui Poloniei, a scris The New York Times.

"În primul rând, efectiv în următoarele câteva zile vom transfera către Ucraina, dacă am reţinut bine, patru avioane pe deplin operaţionale", a spus Duda la o conferinţă de presă. "Celelalte sunt în pregătire, în reparaţii", a adăugat el

Slovacia și-a scos din funcțiune flota sa de avioane MiG-29 vara trecută.

Danemarca este "deschisă" la ideea de a trimite avioane de luptă în Ucraina pentru a contribui la efortul de război împotriva invaziei rusești, a declarat vineri ministrul danez al apărării, potrivit postului public de televiziune DR. "Nu voi exclude că la un moment dat ar putea fi necesar să analizăm contribuția avioanelor de luptă", a declarat ministrul interimar al apărării, Troels Lund Poulsen.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”