Reacția Kremlinului, după vestea morții jurnalistului AFP în Ucraina. „„Trebuie să înţelegem circumstanţele”

Reacția Kremlinului, după vestea morții jurnalistului AFP în Ucraina. „„Trebuie să înţelegem circumstanţele”

Kremlinul a venit cu o reacție, în urma veștii morții jurnalistului AFP, Arman Soldin, într-un bombardament asupra poziţiilor forţelor armate ale Kievului în Ucraina. Tragicul incident a avut loc marţi după-amiază.

Jurnalistul AFP, Arman Soldin, ucis marți după-amiază FOTO Profimedia

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dat primele declarații , referitoare la decesul lui Arman Soldin.

Elucidarea „circumstanțelor”

El a îndemnat, miercuri, la elucidarea „circumstanţelor” morţii jurnalistului AFP și, totodată, s-a arătat „întristat” în legătură cu incidentul, informează agenţia de presă franceză.

Trebuie să înţelegem circumstanţele morţii acestui jurnalist, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, îndemnând să nu fie luate de bune afirmaţiile ucrainene care i-au declarat pe ruşi autorii bombardamentului mortal.

Nu putem decât să fim întristaţi în legătură cu moartea jurnalistului AFP în Ucraina, a adăugat Peskov.

Coordonatorul video al AFP în Ucraina, Arman Soldin, a fost ucis marţi după-amiaza într-un atac cu rachete Grad în estul Ucrainei, potrivit jurnaliştilor AFP care îl însoţeau.

Bombardamentul a avut loc în jurul orei locale 16:30 (13:30 GMT) în împrejurimile oraşului Ceasov Iar, situat în apropiere de Bahmut, care este vizat zilnic de atacuri ale forţelor ruse.

Arman Soldin, în vârsta de 32 de ani, se afla cu patru colegi care sunt toţi teferi. Erau cu soldaţi ucraineni când au fost surprinşi de atacul rachetelor.

Jurnalist reporter de imagine cu experienţă, aflat anterior la post la Londra, Arman Soldin era coordonatorul video în Ucraina din septembrie 2022 şi se deplasa pe front în mod constant.

De asemenea, el a făcut parte din echipa AFP care a acoperit evenimentele chiar primele zile ale invaziei ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”