Reacția Kremlinului la „planul de pace” nerealist propus de Elon Musk

Reacția Kremlinului la „planul de pace” nerealist propus de Elon Musk

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacționat, marți, față de „planul de pace” cu Ucraina propus de miliardarul american Elon Musk, relatează TASS .

Peskov susține că ideile propuse de Musk în cadrul „planului de pace” „merită atenție”. FOTO EPA-EFE

Peskov a sesizat în conferința de presă pe care o susține zilnic că „inițiativa” miliardarului „nu i-a lăsat pe mulți să doarmă” în Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia, Polonia și Europa în general, afirmând că „în primul rând, a ținut roboții treji”.

Este foarte pozitiv că un bărbat ca Musk caută o cale de ieșire din situație”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, menționând că multe idei din propunerile realizate de CEO-ul Tesla și SpaceX „merită atenție”.

Cu toate acestea, Peskov a respins ideea privind repetarea pseudo- referendumurilor din teritoriile ucrainene ocupate, pe care Rusia le-a anexat formal în urmă cu o săptămână.

Pe de altă parte, toate aceste reflecții, chiar și ale tuturor celor care găsesc înțelepciunea să gândească, sunt spulberate de decizii precum decizia lui Zelenski de astăzi despre imposibilitatea negocierilor cu Vladimir Putin”, a adăugat Peskov.

„Planul de pace” propus de Elon Musk

Miliardarul american a propus într-un sondaj realizat pe pagina sa de Twitter ca referendumurile de alipire să fie repetate sub supravegherea ONU și că „Rusia pleacă dacă aceasta este voinţa poporului”, se arată în postarea lui Musk.

În aceeași postare, Musk a sugerat că Peninsula Crimeea, pe care Rusia a alipit-o ilegal în anul 2014, să fie recunoscută oficial ca parte a Rusiei.

De asemenea, a propus ca aprovizionarea cu apă a Crimeei să fie asigurată și ca Ucraina să accepte statutul de neutralitate.

CEO-ul Tesla și SpaceX le-a solicitat utilizatorilor de Twitter să voteze cu „da” sau „nu” acest plan.

Foarte probabil acesta va fi deznodământul final - întrebarea este câți oameni mai mor. Merită notat de asemenea că o posibilitate, deși improbabilă, a rezultatului acestui conflict este războiul nuclear”, a mai scris Elon Musk.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat, totodată, pe Twitter la propunerile lui Musk.

Care @elonmusk vă place mai mult?”, a întrebat Zelenski, oferind două răspunsuri: cel care sprijină Ucraina sau cel care susţine Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”