Reacția Kremlinului la relatările din presa americană privind atacurile asupra Nord Stream

Reacția Kremlinului la relatările din presa americană privind atacurile asupra Nord Stream

Informaţiile apărute în mass-media despre atacurile asupra gazoductelor Nord Stream sunt un efort „coordonat” de „a distrage atenţia”, a afirmat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, denunțând faptul că oficialii americani fac presupuneri fără o anchetă, potrivit Reuters.

Kremlinul acuză un efort de a distrage atenția de la anchetă FOTO PROFIMEDIA

„Evident, autorii atacului vor să distragă atenţia. Evident că este o intoxicare coordonată în media”, a declarat Peskov pentru agenţia de presă de stat RIA, citată de Agerpres.

„Cum pot oficialii americani să presupună ceva fără o anchetă?”, a adăugat el.

Peskov a subliniat că ţările care sunt acţionare la Nord Stream ar trebui să insiste asupra unei investigaţii urgente şi transparente.

Încă nu ni se permite accesul la anchetă. Doar acum câteva zile am primit note despre acest lucru de la danezi şi suedezi. Nu este doar ciudat. Miroase a crimă monstruoasă”, a notat Peskov.

Informaţii examinate de oficiali americani sugerează că atacurile de anul trecut asupra gazoductului Nord Stream au fost comise de un grup pro-ucrainean, a relatat marţi cotidianul New York Times, citat de Reuters.

Nu sunt dovezi că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski sau principalii săi asistenţi au fost implicaţi în operaţiune ori că autorii au acţionat la comanda unui oficial guvernamental ucrainean, a menţionat cotidianul, citând oficiali americani.

Presa germană a dezvăluit detalii din ancheta procurorilor germani care ar fi descoperit indicii despre o legătură ucraineană după ce într-o barcă închiriată care a plecat din Germania au fost identificate urme de explozibili.

SUA şi NATO au calificat atacurile din septembrie asupra gazoductului drept „act de sabotaj”, în timp ce Moscova a acuzat Occidentul şi a cerut Consiliului de Securitate al ONU efectuarea unei anchete independente. Niciuna dintre părţi nu a furnizat dovezi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?