Reacția lui CTP în cazul Simonei Halep: La ce să îi folosească acest drog interzis și bolnavilor?

Reacția lui CTP în cazul Simonei Halep: La ce să îi folosească acest drog interzis și bolnavilor?

Cristian Tudor Popescu a reacționat în urma anunțului că Simona Halep a picat un test anti-doping la US OPEN și a fost suspendată temporar. Jurnalistul îi acordă acesteia prezumția de nevinovăție.

Cum comentează CTP cazul Simonei Halep FOTO: Arhivă

„Este o substanță de mare risc într-o zonă crepusculară! De ce să ia Simona un medicament care, cel mult, poate avea acest efect de îmbunătățire a rezistenței generale, a anduranței? Ea n-a avut niciodată probleme de rezistență generală. Dimpotrivă! Acesta este unul dintre punctele ei forte. Dacă s-a bazat pe ceva, ea s-a bazat în primul rând pe picioare, pe alergat. Ea n-a avut niciodată problema asta. Problemele ei au fost articulațiile, problemele ei au fost la genunchi, are probleme la coloană, problemele privind rupturile musculare. Ce să facă acest medicament? Să-i rezolve discopatia, pe care, oricum, o are? Nu văd la ce să-i fi folosit ei acest medicament”, a precizat acesta, pentru GSP.ro .

CTP susține că Simona Halep nu ar recurge niciodată la această modalitate (nr: dopaj) pentru a-și îmbunătăți performanța pe teren.

„Dacă mă întrebați pe mine să mă uit într-un grup de jucători și jucătoare de tenis... «Ce părere aveți de cutare, poate să ia substanțe interzise în mod intenționat ca să-și îmbunătățească performanța?». În unele cazuri, aș spune: Nu comentez. În altele, foarte puține, extrem de puține, aș spune: «Nu! Nu cred că acest jucător sau această jucătoare a luat în viața ei vreo substanță interzisă». Iar Simona Halep se numără printre aceste jucătoare. I-am urmărit cariera, îi știu cariera de la bun început, i-am văzut comportamentul pe teren, viața sportivă pe care a dus-o. Nu pot să cred că Simona ar recurge vreodată la o astfel de modalitate ca să-și îmbunătățească performanța. Ea este un om care a muncit întotdeauna enorm pe teren, care s-a antrenat. Nu are sens, nu o văd făcând așa ceva!” , a explicat gazetarul.

În ceea ce privește efectul suspendării de către Internațională de Integritate a Tenisului asupra carierei Simonei Halep, Cristian Tudor Popescu este de părere că românca trebuie să își demonstreze „buna-credință în situația de față”.

„Pentru orice sportiv, indiferent de vârstă, dacă ajunge să fie suspendat pe considerente de dopaj, acesta este un lucru foarte grav și care poate avea influențe majore asupra carierei ei. Dar ceea ce este important este ca Simona să încerce să-și demonstreze buna-credință în situația de față. Important este aspectul moral în această situație. Cred și știu că Simona ține foarte mult la onoarea ei, la cinstea ei în viața sportivă. Cred, într-adevăr, că va lupta până la capăt” , a explicat acesta pentru GSP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…